Навигација

доц. др Невена Грковић

доцент
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/886 82 40

Предмети

14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5О05Хигијена и технологија меса
14И6О05Контрола намирница анималног порекла

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation

N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020

АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18

Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea

N. Grković, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, Vol. 71, No. 3, pp. 2338 - 2348, 2020

АуториНевена Грковић
Година2020
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Волумен71
Број3
Страна од2338
Страна до2348

Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, В. Теодоровић, В. Ђорђевић, Н. Карабасил, С. Стајковић, Д. Василев, И. Зубер Богдановић, С. Јанковић, Б. Велебит, M. Dimitrijević, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, pp. 2338 - 2348, Oct, 2020

АуториНевена Грковић, Владо Теодоровић, Весна Ђорђевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, Драган Василев, Ивана Зубер Богдановић, Саша Јанковић, Бранко Велебит и Мирјана Димитријевић
Година2020
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Страна од2338
Страна до2348

Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.

М. Димитријевић, Nevena Grkovic, М. Балтић, Н. Карабасил, Д. Василев, В. Теодоровић, Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol., Journal of Food Safety, pp. 22 - 31, Oct, 2018

АуториМирјана Димитријевић, Невена Грковић, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
Година2018
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
ЧасописJournal of Food Safety
Страна од22
Страна до31

Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro

N. Ilić, B. Velebit, V. Teodorović, V. Đorđević, N. Karabasil, D. Vasilev, S. Đurić, B. Adžić, M. Dimitrijević, Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 1 - 9, Apr, 2017

АуториНевена Грковић, Branko Velebit, Владо Теодоровић, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Споменка Ђурић, Bojan Adžić и Мирјана Димитријевић
Година2017
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од1
Страна до9

THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT

N. Čobanović, N. Karabasil, S. Stajkovic, N. Ilić, Б. Сувајџић, M. Petrović, V. Teodorović, THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 2, pp. 172 - 186, Jun, 2016

АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Silvana Stajkovic, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Miloš Petrović и Владо Теодоровић
Година2016
DOI0.1515/acve-2016-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен66
Број2
Страна од172
Страна до186

Радови у часописима ван SCI листе

Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype

Н. Чобановић, S. Čalović, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype, Animals (Basel), Vol. 14, Jan, 2024

АуториНикола Чобановић, Сара Чаловић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2024
DOI10.3390/ani14020191
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен14

Quality of table eggs in relation to shell colour

Н. Ђокић, Б. Сувајџић, И. Вићић, Н. Грковић, Н. Карабасил, N. Čobanović, Quality of table eggs in relation to shell colour, Veterinarska stanica (Online), Vol. 54, No. 2, pp. 171 - 184, Jan, 2023

АуториНемања Ђокић, Бранко Сувајџић, Иван Вићић, Невена Грковић, Неђељко Карабасил и Никола Чобановић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.46419/vs.54.2.5
ЧасописVeterinarska stanica (Online)
Волумен54
Број2
Страна од171
Страна до184

The nutritional profile and technological properties of rabbit meat

Б. Сувајџић, N. Čobanović, Н. Грковић, I. Vićić, Д. Василев, The nutritional profile and technological properties of rabbit meat, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 171 - 176, Oct, 2023

АуториБранко Сувајџић, Никола Чобановић, Невена Грковић, Ivan Vićić и Драган Василев
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.31
ЧасописMeat Technology
Волумен64
Број2
Страна од171
Страна до176

Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach

Н. Грковић, N. Čobanović, Б. Сувајџић, D. Jovanović, М. Димитријевић, Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 155 - 159, Oct, 2023

АуториНевена Грковић, Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Dragoljub Jovanović и Мирјана Димитријевић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.28
ЧасописMeat Technology
Волумен64
Број2
Страна од155
Страна до159

Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps

N. Čobanović, Н. Грковић, Б. Сувајџић, I. Vićić, Н. Карабасил, Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 160 - 165, Oct, 2023

АуториНикола Чобановић, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić и Неђељко Карабасил
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.29 160
ЧасописMeat technology
Волумен64
Број2
Страна од160
Страна до165

Sustainability of shellfish aquaculture in Montenegro - perspectives

М. Димитријевић, N. Grković, К. Аксентијевић, И. Зубер Богдановић, М. Николић, З. Павићевић, Д. Лаушевић, Sustainability of shellfish aquaculture in Montenegro - perspectives, Veterinarski glasnik, pp. 125 - 135, 2022

АуториМирјана Димитријевић, Невена Грковић, Ксенија Аксентијевић, Ивана Зубер Богдановић, Марко Николић, Зорица Павићевић и Дејан Лаушевић
Година2022
ЧасописVeterinarski glasnik
Страна од125
Страна до135

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea.

N. Grković, I. Zuber Bogdanović, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, Н. Чобановић, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, pp. bb - bb, 2022

АуториНевена Грковић, Ivana Zuber Bogdanović, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOI10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis
Страна одbb
Страна доbb

Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems

N. Čobanović, Н. Тодоровић, М. Кованџић, И. Вићић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems, Meat Technology, Vol. 66, No. 1, pp. 66 - 76, Jul, 2022

АуториНикола Чобановић, Нађа Тодоровић, Марија Кованџић, Иван Вићић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2022.63.1.7
ЧасописMeat Technology
Волумен66
Број1
Страна од66
Страна до76

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, И. Зубер Богдановић, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, N. Čobanović, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, pp. 1 - 23, Jul, 2022

АуториНевена Грковић, Ивана Зубер Богдановић, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Страна од1
Страна до23

Efficacy of cold atmospheric plasma for inactivation of viruses on raspberries

Б. Велебит, л. Милојевић, Т. Балтић, N. Grković, S. Gummalla, М. Велебит, I. Škoko, S. Mojsova, П. Путник, Efficacy of cold atmospheric plasma for inactivation of viruses on raspberries, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, pp. 103 - 121, 2022

АуториБранко Велебит, лазар Милојевић, Татјана Балтић, Невена Грковић, Sanjay Gummalla, Марина Велебит, Ines Škoko, Sandra Mojsova и Предраг Путник
Година2022
ЧасописINNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Страна од103
Страна до121

Sustainability of shellfish aquaculture in Montenegro-perspectives

M. Dimitrijević, И. Зубер Богдановић, Н. Грковић, К. Аксентијевић, М. Николић, З. Павићевић, Д. Лаушевић, Sustainability of shellfish aquaculture in Montenegro-perspectives, Veterinarski glasnik, pp. 1 - 11, Sep, 2022

АуториМирјана Димитријевић, Ивана Зубер Богдановић, Невена Грковић, Ксенија Аксентијевић, Марко Николић, Зорица Павићевић и Дејан Лаушевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.2298/VETGL220315010D
ЧасописVeterinarski glasnik
Страна од1
Страна до11

UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets

M. Dimitrijević, S. Stefanović, N. Karabasil, D. Vasilev, N. Čobanović, N. Ilić, V. Đorđević, UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets, Meat technology, Vol. 57, No. 1, pp. 47 - 56, Sep, 2016

АуториМирјана Димитријевић, Srđan Stefanović, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић, Невена Грковић и Vesna Đorđević
Година2016
ЧасописMeat technology
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56

Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.

N. Karabasil, T. Boskovic, М. Димитријевић, Д. Василев, В. Теодоровић, Н. Илић, В. Ђорђевић, Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments., Procedia Food Science, Vol. 5, No. iii–v, pp. 140 - 143, 2015

АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Грковић и Весна Ђорђевић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143

Uticaj vakuum-pakovanja i pakovanja sa modifikovanom atmosferom na sadržaj ukupnog isparljivog azota i senzornu ocenu mlevenog mesa

J. Đorđević, N. Čobanović, M. Bošković, М. Dokmanović, N. Ilić, B. Pećanac, M. Baltić, Uticaj vakuum-pakovanja i pakovanja sa modifikovanom atmosferom na sadržaj ukupnog isparljivog azota i senzornu ocenu mlevenog mesa, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 14, No. 2, pp. 257 - 265, 2014

АуториJasna Đorđević, Никола Чобановић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Невена Грковић, Biljana Pećanac и Милан Балтић
Година2014
DOI10.7251/VETJ1402257DJ
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Волумен14
Број2
Страна од257
Страна до265