Навигација

Неђељко Карабасил

Редовни професор

062/802 50 33

Научно истраживачки радови

Књиге

Хигијена и технологија меса
АуториВладо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
ИздавачBeograd, Naucna knjiga KMD
ISBN978-86-81043-85-1
Година2015
Тип књигеуџбеник
Број страна432
Хигијена и технологија меса, Практикум
АуториВладо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев
ИздавачBeograd, Naucna KMD
ISBN978-86-6021-049-6
Година2012
Тип књигепомоћни уџбеник
Контрола намирница анималног порекла
АуториМилан Балтић и Неђељко Карабасил
ИздавачВетеринарска комора Србије
ISBN978-86-82301-83-7
Година2011
Тип књигеуџбеник

Радови у часописима

Comparison of a computer vision system vs. Traditional colorimeter for color evaluation of meat products with various physical properties
АуториIgor Tomašević, Vladimir Tomović, Bojana Milovanović, Jose Manuel Lorenzo Rodrigez, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил и Ilija Đekić
ЧасописMEAT SCIENCE
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.09.015
Година2019
Волумен148
Страна од5
Страна до12
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.09.015
Molecular characterization of Listeria monocytogenes isolates from a small-scale meat processor in Montenegro, 2011-2014
АуториIvana Zuber, Brankica Lakicevic, Ariane Pietzka, Dubravka Milanov, Vesna Djordjevic, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Werner Ruppitsch и Мирјана Димитријевић
ЧасописFOOD MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.fm.2018.12.005
Година2019
Број79
Страна од116
Страна до122
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.fm.2018.12.005
Trichinella britovi in Game Meat Linked to Human Trichinellosis Outbreak in Serbia
АуториMarko Dmitrić, Zoran Debeljak, Dejan Vidanović, MIlanko Šekler, NIkola Vasković, Kazimir Matović и Неђељко Карабасил
ЧасописJOURNAL OF PARASITOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1645/18-42
Година2018
Волумен104
Број5
Страна од557
Страна до559
DOIhttps://doi.org/10.1645/18-42
Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.
АуториМирјана Димитријевић, Nevena Grkovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
ЧасописJournal of Food Safety.
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Година2018
Страна од22
Страна до31
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Detection of toxin genes and randomly amplified polymorphic DNA typing of Bacillus cereus isolates from infant milk formulas
АуториLepšanović Zorica, Vesna Đorđević, Brankica Lakićević, Dejana Savić, Branko Velebit, Dragana Josic и Неђељко Карабасил
ЧасописJOURNAL OF FOOD SAFETY
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfs.12474
Година2018
Волумен38
Број4
Страна од1
Страна до7
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfs.12474
Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien
АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2018
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99
Omissions in the disinfection of a craft-slaughterhouse
АуториЉиљана Јанковић, Радислава Теодоровић, Маријана Вучинић, Štefan Pintarič, Милутин Ђорђевић, Мила Савић, Неђељко Карабасил и Катарина Радисављевић
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1801107J
Година2018
Волумен34
Број1
Страна од107
Страна до117
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1801107J
Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić и Милан Балтић
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
Година2018
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots
АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
Година2017
Волумен33
Број4
Страна од397
Страна до407
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
In-house validation of real-time PCR methods for detecting the INV A and TTR genes of Salmonella spp. In food.
АуториMarko Dmitrić, Dejan Vidanović, Kazimir Matović, MIlanko Šekler, Ljubiša Šarić, MIloš Arsić и Неђељко Карабасил
ЧасописJournal of Food Processing and Preservation
DOI10.1111/jfpp.13455
Година2017
Страна од1
Страна до9
DOI10.1111/jfpp.13455
Trichinella infections in red foxes (Vulpes vulpes) and golden jackals (Canis aureus) in six districts of Serbia
АуториMarko Dmitrić, Dejan Vidanović, Nikola Vasković, Kazimir Matović, Milanko Šekler, Zoran Debeljak и Неђељко Карабасил
ЧасописJournal of Zoo and Wildlife Medicine
DOI10.1638/2016-0169.1
Година2017
Волумен48
Број3
Страна од703
Страна до707
DOI10.1638/2016-0169.1
The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил
ЧасописIOP Conf. Series: Earth and Environmental Science
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
Година2017
Волумен85
Страна од1
Страна до8
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
Association of the severity of lung lesions with carcass and meat quality in slaughter pigs
АуториНеђељко Карабасил, Никола Чобановић, Ивана Вучићевић, Силвана Стајковић, Жолт Бечкеи, Petra Forgach и Сања Алексић-Ковачевић
ЧасописACTA VETERINARIA HUNGARICA
DOI10.1556/004.2017.034
Година2017
Волумен65
Број3
Страна од354
Страна до365
DOI10.1556/004.2017.034
Biofilm as risk factor for Salmonella contamination in various stages of poultry production.
АуториDubravka Milanov, Dragana Ljubojević, Ivana Čabarkapa, Неђељко Карабасил и Maja Velhner
ЧасописEuropean Poultry Science
DOI10.1399/eps.2017.190
Година2017
Волумен81
Страна од1
Страна до14
DOI10.1399/eps.2017.190
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia
АуториBranko Suvajdžić, Vlado Teodorović, Dragan Vasilev, Неђељко Карабасил, Mirjana Dimitrijević, Jasna Đorđević и Vera Katić
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOI10.1515/acve-2017-0015
Година2017
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177
DOI10.1515/acve-2017-0015
Effect of age of young simmental bulls on dressing percentage
АуториМилош Петровић, Радојица Ђоковић, Марко Цинцовић, Зоран Илић, Милун Петровић, Никола Чобановић и Неђељко Карабасил
ЧасописActa Agriculturae Serbica
Година2017
Волумен43
Страна од11
Страна до21
Calcium-dependent antibacterial activity of donkey’s milk against Salmonella
АуториLjubiša Šarić, Lato Pezo, Bojana Šarić, Dragana Plavšić, Pavle Jovanov, Неђељко Карабасил и Jasmina Gubić
ЧасописAnnals in Microbiology
DOI10.1007/s13213-016-1250-2
Година2017
Волумен67
Број2
Страна од185
Страна до194
DOI10.1007/s13213-016-1250-2
Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count
АуториБранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић
ЧасописVETERINARSKI ARHIV
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
Година2017
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro
АуториNevena Ilić, Branko Velebit, Vlado Teodorović, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Dragan Vasilev, Spomenka Đurić, Bojan Adžić и Mirjana Dimitrijević
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
Година2017
Страна од1
Страна до9
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens
АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Mirjana Dimitrijević, Branko Suvajdžić и Dragan Vasilev
ЧасописFleischwirtschaft
Година2017
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258
Prevalence of Salmonella enterica in slaughtered pigs in Serbia: Serotyping, PFGE-genotyping and antimicrobial resistance
АуториJasna Kureljušić, Marko Dmitrić, Dejan Vidanović, Vlado Teodorović, Branislav Kureljušić, Maja Velhner и Неђељко Карабасил
ЧасописJournal of Infection in Developing Countries
DOI10.3855/jidc.9311
Година2017
Волумен11
Број8
Страна од640
Страна до645
DOI10.3855/jidc.9311
Antibacterial activity essential oils against Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes.
АуториSuncica Kocic - Tanackov, Nevena Blagojev, Irena Sutirović, Gordana Dimić, Jelena Pejin, Vladimir Tomović, Branislav Šojić, Jovo Savanović, Snežana Kravić и Неђељко Карабасил
ЧасописJournal od Food Safety and Food Quality / Archiv für Lebensmittelhygiene
DOI10.2376/0003-925X-68-88
Година2017
Волумен68
Страна од88
Страна до95
DOI10.2376/0003-925X-68-88
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Dragan Vasilev, Mirjana Dimitrijević, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Neđeljko Karabasil
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Година2016
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets
АуториMirjana Dimitrijević, Srđan Stefanović, Neđeljko Karabasil, Dragan Vasilev, Никола Чобановић, Nevena Ilić и Vesna Đorđević
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2016
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56
THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT
АуториНикола Чобановић, Neđeljko Karabasil, Silvana Stajkovic, Nevena Ilić, Бранко Сувајџић, Miloš Petrović и Vlado Teodorović
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOI0.1515/acve-2016-0015
Година2016
Волумен66
Број2
Страна од172
Страна до186
DOI0.1515/acve-2016-0015
Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Aleksandar Cojkić, Драган Василев и Silvana Stajkovic
ЧасописScientific Papers: Animal Science and Biotechnologies
Година2016
Волумен49
Број1
Страна од236
Страна до240
Breast meat quality of broilers fed with californian earthworm meal and fresh earthworms (Lumbricus rubellus)
АуториLJiljana Janković, Neđeljko Karabasil, Brana Radenković, Marijana Vučinić, Радислава Теодоровић и Mila Savić
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2016
Волумен70
Број5-6
Страна од233
Страна до248
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Година2016
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten
АуториДраган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2016
Волумен96
Број2
Страна од96
Страна до102
Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen
АуториDragan Vasilev, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Страна од300
Страна до303
Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging
АуториMirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Marija Bošković, Vlado Teodorović, Dragan Vasilev, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Страна од57
Страна до60
Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.
АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Илић и Весна Ђорђевић
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143
Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane
АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2015
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154
Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi
АуториNataša Pavličević, Милан Балтић, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Vesna Đorđević, Радмила Марковић и Slaven Grbić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од1
Страна до7
Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi
АуториNatasa Pavlicevic, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Djordjevic и Radmila Markovic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од01
Страна до08
Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa
АуториJelena Ivanovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Nenad Antic, Jelena Janjic и Jasna Djordjevic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број2
Страна од110
Страна до116
Ispitivanje uticaja postupaka dezinfekcije na higijenu u zanatskoj klanici
АуториЉиљана Јанковић, Брана Раденковић, Неђељко Карабасил, Милорад Мириловић и Слободан Марић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Волумен66
Број3-4
Страна од219
Страна до231
Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja.
АуториНеђељко Карабасил, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Наташа Павлићевић, Јасна Лончина и Јелена Недељковић Траиловић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Волумен66
Број3-4
Страна од233
Страна до242
Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade
АуториНеђељко Карабасил, Наташа Pavliћевић, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Наташа Галић, Јасна Лончина и Јелена Ивановић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Волумен66
Број5-6
Страна од377
Страна до386
Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa
АуториМилан Балтић, Vlado Teodorović, Drago Nedić, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil и Jelena Đurić
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2012
ВолуменXII
Број1
Страна од5
Страна до10
Biohemijske karakteristike roda Aeromonas izolovanih iz kalifornijske pastrmke (Oncorhynchus mykiss)
АуториVesna Đorđević, Милан Балтић, Neđeljko Karabasil, Miroslav Ćirković, Vesna Janković, Radmila Mitrović и Jelena Đurić
ЧасописMeat Technology
Година2012
Волумен53
Број1
Страна од20
Страна до25
Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants
АуториМирјана Димитријевић, Робин Ц Aндерсон, Неђељко Карабасил, Наташа Павлићевић, Срђан Joвановић, Јелена Недељковић - Траиловић, Владо Теодоровић, Маја Марковић и Слободан Дојчиновић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2011
Волумен61
Број4
Страна од429
Страна до442
Hrana i večna briga za zdravlje
АуториМилан Балтић, Drago Nedić, Jelena Đurić, Mirjana Dimitrijević и Neđeljko Karabasil
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2010
ВолуменX
Број1
Страна од5
Страна до9
Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe
АуториМилан Балтић, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Marija Dokmanovic
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2009
Волумен63
Број3-4
Страна од201
Страна до215
Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda
АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2009
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302
Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality
АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2009
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302
Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317
Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317
Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates
АуториWK Kim, Неђељко Карабасил, Снежана Булајић, Dunkley Callaway, Ricke Poole, Robin Anderson и J Nisbet
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Година2005
Волумен40
Број3
Страна од475
Страна до484
Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures
АуториНеђељко Карабасил, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Владо Теодоровић и Мирјана Димитријевић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2002
Волумен52
Број1
Страна од3
Страна до10
Potential for the spread of Escherichia coli O157, Salmonella, and Campylobacter in the lairage environment at abattoirs
АуториAlison Small, Carol-Ann Reid, Sheryl Avery, Неђељко Карабасил, Carolyne Crowley и Sava Buncic
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROTECTION
Година2002
Волумен65
Број6
Страна од931
Страна до936

Радови са скупова

Perspectives in production of functional meat products
АуториДраган Василев, Marija Glišić, Vesna Janković, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Branko Suvajdžić и Vlado Teodorović
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MEATCON 2017
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012033
ПубликацијаIOP Conf. Series: Earth and Environmental Science 85
Година2017
Страна од012033
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012033
Senzorne osobine i parametri boje sremskog kulena, tradicionalne fermentisane kobasice. Zbornik kratkih sadržaja
АуториБранко Сувајџић, Ненад Паруновић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Невена Илић, Никола Чобановић и Драган Василев
Научни скуп28. Savetovanje veterinara sa međunarodnim učešćem
Година2017
Страна од259
Страна до260
Changes in hematological, carcass and meat quality parameters associated with liver milk spots in slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Мирјана Димитријевић и Владо Теодоровић
Научни скуп9th European Symposium Of Porcine Health Management
Година2017
Страна од77
Страна до78
Some possibilities of fat and salt reduction in fermented sausages
АуториДраган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Milica Jovetic
Научни скуп4th International ISEKI-Food conference
ПубликацијаBook of Abstracts
Година2016
Страна од171
Upotreba aditiva u proizvodima od mesa – problemi i moguće zloupotrebe
АуториДраган Василев, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja
Година2015
Страна од41
Страна до42
Primena dobre higijenske prakse i kontrola opasnosti u uslovim tradicionalne proizvodnje
АуториНеђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja
Година2015
Страна од45
Campylobacter spp. – vodeći alimentarni patogen
АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
Година2015
Pig welfare assessment based on presence of skin lesions on carcass and pathological findings in organs.
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Невена Илић, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, A Cojkic и Љиљана Јанковић
Научни скупInternational Congress on Animal Hygiene
Година2015
Страна од26
Страна до29
ZNAČAJ I UPOTREBA NANOPAKOVANJA U INDUSTRIJI HRANE
АуториМирјана Димитријевић, Marija Bošković, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
Научни скуп4. Simpozijum bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla, Beograd, Srbija
Година2014
Kampilobakterioza-preventivne i kontrolne mere u proizvodnji mesa brojlera
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Милан Балтић, Владо Теодоровић, Драган Василев и Никола Чобановић
Научни скуп22. Savetovanje živinara
Година2013
Camylobacteriosis – Food as a source of Infection
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Djordjevic, Jelena A Petrovic, Jelena Petkovic и Владо Теодоровић
Научни скупInternational 57th Meat Industry Conference „Meat and Meat Products – Perspectives of Sustainable Production“
Година2013
Food safety and quality at consumer level
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Neđeljko Karabasil, Jelena Ivanović и Jasna Lončina
Научни скупInternational conference "Biological Food Safety & Quality"
Година2012
Страна од49
Страна до52
Značaj dobre proizvođačke prakse u domaćinstvima za bezbednost hrane
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Jasna Lončina, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Radmila Marković и Jelena Ivanović
Научни скуп22. Savetovanje veterinara Srbije
Година2011
Страна од85
Страна до94
Recent views on postmortem aging in fish
АуториМилан Балтић, Јасна Лончина, Мирјана Димитријевић, Весна Ђорђевић, Радмила Марковић, Неђељко Карабасил и Наташа Павлићевић
Научни скупV међународна конференција "Аквакултура и рибарство", 1. - 3. јуна 2011.
ПубликацијаV међународна конференција „Аквакултура и рибарство“, 1-3. јуна 2011.
Година2011
Страна од158
Страна до164
Ishrana i kvalitet mesa svinja
АуториMilan Baltić, Радмила Марковић, Marija Dokmanovic, Dragan Šefer, Neđeljko Karabasil и Milica Todorović
Научни скуп9.Simpozijum-Zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja
Година2011
Страна од139
Страна до146
Značaj izbora hraniva za masnokiselinski sastav mesa
АуториРадмила Марковић, Milica Todorović, Dragan Šefer, Neđeljko Karabasil, Stamen Radulović, Aleksandar Drljačić и Milan Baltić
Научни скуп22.Savetovanje veterinara Srbije-Zbornik
Година2011
Страна од95
Страна до111
Selen-od biotehnologije do funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић, Neđeljko Karabasil, Dragan Šefer, Aleksandar Drljačić, Jasna Lončina и Milan Baltić
Научни скуп2.Simpozijum Bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2010
Страна од64
Страна до76
Meso u tradicionalnoj srpskoj kuhinji
АуториМилан Балтић, Mirjana Dimitrijević, Vlado Teodorović, Neđeljko Karabasil, Jelena Đurić, Radmila Marković и Natasa Pavlicevic
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2010
Страна од44
Страна до54
Испитивање одабраних хемијских параметара квалитета уситњеног говеђег и свињског меса на београдском тржишту
АуториЈасна Лончина, Слободанка Јанићијевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић и Милан Балтић
Научни скупXXI Саветовање ветеринара Србије
ПубликацијаЗборник реферата и кратких садржаја 21. Саветовања ветеринара Србије, Златибор, 2010, 15-18. септембра
Година2010
Страна од280
Страна до281
Pakovanje mesa u modifikovanoj atmosferi gasova
АуториМилан Балтић, Marija Dokmanovic, Neđeljko Karabasil, Jelena Đurić и Nataša Kilibarda
Научни скупZdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja
Година2010
Страна од101
Страна до108
Značaj ribe u ishrani ljudi
АуториМилан Балтић, Nataša Kilibarda, Vlado Teodorović, Mirjana Dimitrijević, Неђељко Карабасил и Jelena Đurić
Научни скупXXXI seminara za inovacije znanja veterinara
Година2010
Страна од39
Страна до59
Tradicionalni proizvodi od mesa u duhu dobre proizvođačke prakse
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Neđeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Radmila Marković и Nataša Kilibarda
Научни скупTradicija i budućnost stočarstva u brdsko planinskom području sa posebnim osvrtom na Sjeničko-Peštersku visoravan
Година2010
Страна од86
Страна до107

Остали радови

Vršačka šunka
АуториMilan Baltić, Neđeljko Karabasil, Радмила Марковић, Marija Dokmanović, Brankica Andrić, Zoran Rajković и Marko Andrić
ИздавачZavod za intelektualnu svojinu, br.990 2014/3797-G-2013/0005/8 od 03.09.2014.
Година2014