
др Марија Бошковић Каброл
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Common Carp (Cyprinus Carpio) in Direct Conditions Using Different Filters vs Indirect Conditions
J. Babić, S. Vidaković, М. Бошковић Каброл, M. Glišić, B. Kartalović, S. Škaljac, A. Nikolić, M. Ćirković, V. Teodorović, Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Common Carp (Cyprinus Carpio) in Direct Conditions Using Different Filters vs Indirect Conditions, POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS, Vol. 40, No. 3, pp. 889 - 897, Oct, 2018
| Аутори | Јелена Бабић, Сузана Видаковић, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Бранкица Карталовић, Снежана Шкаљац, Александра Николић, Мирослав Ћирковић и Владо Теодоровић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.1080/10406638.2018.1506991 |
| Часопис | POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS |
| Волумен | 40 |
| Број | 3 |
| Страна од | 889 |
| Страна до | 897 |
Радови у часописима ван SCI листе
Effect of Black Pepper (Piper nigrum) and Bay Laurel (Laurus nobilis) Essential Oils on Physicochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Reduced-Sodium Restructured Cooked Ham
M. Glišić, М. Старчевић, М. Балтић, A. Raymundo, В. Драшковић, М. Петровић, М. Бошковић Каброл, Effect of Black Pepper (Piper nigrum) and Bay Laurel (Laurus nobilis) Essential Oils on Physicochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Reduced-Sodium Restructured Cooked Ham, ACS Food Science and Technology, Vol. 5, No. 11, Dec, 2025
| Аутори | Милица Глишић, Марија Старчевић, Милан Балтић, Anabela Raymundo, Владимир Драшковић, Милош Петровић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.5c00937 |
| Часопис | ACS Food Science and Technology |
| Волумен | 5 |
| Број | 11 |
Nutritional value of wild-harvested game meat of fallow deer (Dama dama), red deer (Cervus elaphus), and roe deer (Capreolus capreolus)
М. Старчевић, Н. Гламочлија, Б. Балтић, M. Glišić, М. Лаудановић, М. Крстић, М. Бошковић Каброл, Nutritional value of wild-harvested game meat of fallow deer (Dama dama), red deer (Cervus elaphus), and roe deer (Capreolus capreolus), ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 75, No. 1, pp. 63 - 81, Mar, 2025
| Аутори | Марија Старчевић, Наташа Гламочлија, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Милица Лаудановић, Милена Крстић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | 10.2478/acve-2025-0006 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 75 |
| Број | 1 |
| Страна од | 63 |
| Страна до | 81 |
Partial replacement of pork meat by yellow mealworm (Tenebrio molitor) and house cricket (Acheta domesticus) flour in frankfurters: Nutritional composition, technological traits, shelf life and sensory attributes
В. Жигић, M. Glišić, М. Бошковић Каброл, Н. Гламочлија, В. Томовић, И. Ђекић, М. Димитријевић, Partial replacement of pork meat by yellow mealworm (Tenebrio molitor) and house cricket (Acheta domesticus) flour in frankfurters: Nutritional composition, technological traits, shelf life and sensory attributes, MEAT SCIENCE, Vol. 232, Nov, 2025
| Аутори | Виолета Жигић, Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Наташа Гламочлија, Владимир Томовић, Илија Ђекић и Мирјана Димитријевић |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2025.110001 |
| Часопис | MEAT SCIENCE |
| Волумен | 232 |
| Страна од | 110001 |
Pathomorphological and meat quality alterations connected with wooden breast in broiler chickens of different genotypes and slaughter ages
A. Rajčić, М. Бошковић Каброл, М. Глишић, N. Čobanović, V. Tomović, M. Laudanović, С. Нешић, Pathomorphological and meat quality alterations connected with wooden breast in broiler chickens of different genotypes and slaughter ages, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 74, No. 2, pp. 183 - 209, Jun, 2024
| Аутори | Antonija Rajčić, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Никола Чобановић, Vladimir Tomović, Milica Laudanović и Слађан Нешић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | 0.2478/acve-2024-0013 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 74 |
| Број | 2 |
| Страна од | 183 |
| Страна до | 209 |
The Effects of Sunflower and Maize Crop Residue Extracts as a New Ingredient on the Quality Properties of Pork Liver Pâtés
М. Глишић, М. Бошковић Каброл, N. Čobanović, M. Starčević, S. Samardžić, I. Veličković, Z. Maksimović, The Effects of Sunflower and Maize Crop Residue Extracts as a New Ingredient on the Quality Properties of Pork Liver Pâtés, Foods, Vol. 13, No. 5, Dec, 2024
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Marija Starčević, Stevan Samardžić, Ivona Veličković и Zoran Maksimović |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods13050788 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 13 |
| Број | 5 |
| Страна од | 788 |
Agricultural waste: a source of bioactive compounds for potential application in meat products
М. Глишић, М. Бошковић Каброл, N. Čobanović, М. Балтић, В. Драшковић, S. Samardžić, Z. Maksimović, Agricultural waste: a source of bioactive compounds for potential application in meat products, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 116 - 121, Nov, 2023
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Милан Балтић, Владимир Драшковић, Stevan Samardžić и Zoran Maksimović |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.20 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 64 |
| Број | 2 |
| Страна од | 116 |
| Страна до | 121 |
White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality
М. Бошковић Каброл, M. Glišić, M. Baltić, D. Jovanović, Č. Silađi, S. Simunović, I. Tomašević, A. Raymundo, White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality, MEAT SCIENCE, Vol. 198, pp. 1 - 18, Jan, 2023
| Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Милан Балтић, Драгољуб Јовановић, Чаба Силађи, Стефан Симуновић, Игор Томашевић и Anabela Raymundo |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
| Часопис | MEAT SCIENCE |
| Волумен | 198 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 18 |
Antimicrobial activity of ethanolic extracts from wheat, sunflower and maize crop residues
M. Glišić, М. Бошковић Каброл, Н. Чобановић, М. Балтић, Ј. Вранешевић, С. Самарџић, З. Максимовић, Antimicrobial activity of ethanolic extracts from wheat, sunflower and maize crop residues, ARHIV VETERINARSKE MEDICINE, Vol. 16, No. 1, pp. 53 - 67, Jun, 2023
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Милан Балтић, Јелена Вранешевић, Стеван Самарџић и Зоран Максимовић |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.46784/e-avm.v16i1.315 |
| Часопис | ARHIV VETERINARSKE MEDICINE |
| Волумен | 16 |
| Број | 1 |
| Страна од | 53 |
| Страна до | 67 |
Biosecurity and lairage time versus pork meat quality traits in a farm-abattoir continuum
I. Nastasijević, M. Glišić, M. Milijašević, S. Janković, R. Mitrović, J. Babić Milijašević, М. Бошковић Каброл, Biosecurity and lairage time versus pork meat quality traits in a farm-abattoir continuum, Animals (Basel), Vol. 12, No. 23, pp. 1 - 20, Dec, 2022
| Аутори | Иван Настасијевић, Милица Глишић, Милан Милијашевић, Саша Јанковић, Радмила Митровић, Јелена Бабић Милијашевић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
| Часопис | Animals (Basel) |
| Волумен | 12 |
| Број | 23 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 20 |
Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet
J. Đorđević, B. Baltić, M. Glišić, М. Бошковић Каброл, D. Šefer, S. Radulović, A. Radovanović, D. Perić, M. Peurača, R. Marković, Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet, ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY, Vol. 22, pp. 245 - 259, 2022
| Аутори | Јасна Лончина, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Драган Шефер, Стамен Радуловић, Анита Радовановић, Дејан Перић, Миле Пеурача и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | 10.5958/0974-181X.2022.00020.8 |
| Часопис | ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY |
| Волумен | 22 |
| Страна од | 245 |
| Страна до | 259 |
Quality assessment of Srpska sausage from nine different manufacturers in Serbia
V. Đorđević, M. Glišić, V. Teodorović, M. Mirilović, S. Đurić, М. Бошковић Каброл, M. Baltić, Quality assessment of Srpska sausage from nine different manufacturers in Serbia, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 93 - 102, 2017
| Аутори | Весна Ђорђевић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Милорад Мириловић, Споменка Ђурић, Марија Бошковић Каброл и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 2 |
| Страна од | 93 |
| Страна до | 102 |
Остали радови
Abattoir Hygiene
I. Nastasijević, М. Бошковић Каброл, M. Glišić, Abattoir Hygiene, Present Knowledge in Food Safety - A Risk Based Approach Throughout the Food Chain, pp. 412 - 438, International Life Sciences Institute (ILSI), Washington D.C., USA, Oct, 2022
| Аутори | Иван Настасијевић, Марија Бошковић Каброл и Милица Глишић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| Издавач | International Life Sciences Institute (ILSI) |
| ISSN/ISBN | 9780128194706 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/B978-0-12-819470-6.00002-0 |
| Страна од | 412 |
| Страна до | 438 |
Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products
М. Бошковић Каброл, M. Glišić, J. Đorđević, M. Baltić, Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products, Plant Nanobionics. Nanotechnology in the Life Sciences, pp. 201 - 253, Springer, Cham, Switzerland, May, 2019
| Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Јасна Лончина и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2019 |
| Издавач | Springer, Cham |
| ISSN/ISBN | 978-3-030-12495-3 |
| DOI | https://doi.org/10.1007/978-3-030-12496-0_10 |
| Страна од | 201 |
| Страна до | 253 |

