
др Милица Глишић
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk
M. Sinđić, M. Glišić, J. Đorđević, N. Zdravković, R. Savić-Radovanović, M. Baltić, M. Bošković Cabrol, Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk, ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 33, No. 2, pp. 108 - 115, Jun, 2021
| Аутори | Милијана Синђић, Милица Глишић, Јасна Лончина, Немања Здравковић, Радослава Савић-Радовановић, Милан Балтић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.1976 |
| Часопис | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
| Волумен | 33 |
| Број | 2 |
| Страна од | 108 |
| Страна до | 115 |
Seasonal Prevalence of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli on Pork Carcasses for Three Steps of the Harvest Process at Two Commercial Processing Plants in the United States
I. Nastasijević, J. Schmidt, M. Bošković, M. Glišić, N. Kalchayanand, S. Shackelford, T. Wheeler, M. Koohmaraie, J. Bosilevac, Seasonal Prevalence of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli on Pork Carcasses for Three Steps of the Harvest Process at Two Commercial Processing Plants in the United States, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY, Vol. 87, No. 1, pp. 1 - 15, Jan, 2021
| Аутори | Иван Настасијевић, John Schmidt, Марија Бошковић, Милица Глишић, Norasak Kalchayanand, Steven Shackelford, Tommy Wheeler, Mohammad Koohmaraie и Joseph Bosilevac |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1128/AEM.01711-20 |
| Часопис | APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY |
| Волумен | 87 |
| Број | 1 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 15 |
Einfluss von phytogenen Futtermittelzusätzen auf die Leistung, Schlachtkörpermerkmale, Darmmorphologie und die sensorischen Eigenschaften von Broilern
M. Bošković Cabrol, M. Ristić, K. Šević, J. Đorđević, M. Glišić, N. Glamočlija, M. Baltić, D. Šefer, R. Marković, Einfluss von phytogenen Futtermittelzusätzen auf die Leistung, Schlachtkörpermerkmale, Darmmorphologie und die sensorischen Eigenschaften von Broilern, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 10, pp. 98 - 104, 2021
| Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милан Ристић, Кристина Шевић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Милан Балтић, Драган Шефер и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
| Волумен | 10 |
| Страна од | 98 |
| Страна до | 104 |
Performance, intestinal histomorphology and bone composition of broiler chickens fed diets supplemented with genistein
M. Glišić, M. Bošković, M. Baltić, D. Šefer, A. Radovanović, V. Đorđević, M. Rašeta, R. Marković, Performance, intestinal histomorphology and bone composition of broiler chickens fed diets supplemented with genistein, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 50, No. 2, pp. 241 - 252, Apr, 2020
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић, Милан Балтић, Драган Шефер, Анита Радовановић, Весна Ђорђевић, Младен Рашета и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i2.7 |
| Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
| Волумен | 50 |
| Број | 2 |
| Страна од | 241 |
| Страна до | 252 |
The effects of a phytogenic additive on the histomorphometric characteristics of the intestines in weaned pigs with a subclinical natural infection with Lawsonia intracellularis
V. Drašković, Z. Stanimirović, M. Glišić, J. Bošnjak-Neumuller, R. Teodorović, V. Teodorović, V. Kukolj, The effects of a phytogenic additive on the histomorphometric characteristics of the intestines in weaned pigs with a subclinical natural infection with Lawsonia intracellularis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 70, No. 1, pp. 81 - 91, Mar, 2020
| Аутори | Владимир Драшковић, Зоран Станимировић, Милица Глишић, Jasna Bošnjak-Neumuller, Радислава Теодоровић, Владо Теодоровић и Владимир Кукољ |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.2478/acve-2020-0006 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 70 |
| Број | 1 |
| Страна од | 81 |
| Страна до | 91 |
The European Union control strategy for Campylobacter spp. in the broiler meat chain
I. Nastasijević, F. Proscia, M. Bošković, M. Glišić, B. Blagojević, S. Sorgentone, A. Kirbis, M. Ferri, The European Union control strategy for Campylobacter spp. in the broiler meat chain, Journal of Food Safety, Vol. 40, No. 5, pp. 1 - 22, May, 2020
| Аутори | Иван Настасијевић, Francesco Proscia, Марија Бошковић, Милица Глишић, Бојан Благојевић, Simona Sorgentone, Andrej Kirbis и Maurizio Ferri |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/jfs.12819 |
| Часопис | Journal of Food Safety |
| Волумен | 40 |
| Број | 5 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 22 |
The effect of oregano (Origanum vulgare) essential oil on four Salmonella serovars and shelf life of refrigerated pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere
M. Bošković, J. Đorđević, M. Glišić, J. Ćirić, J. Janjić, N. Zdravković, D. Krnjaić, M. Baltić, The effect of oregano (Origanum vulgare) essential oil on four Salmonella serovars and shelf life of refrigerated pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 44, No. 1, pp. 1 - 15, Jan, 2020
| Аутори | Марија Бошковић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Јелена Ћирић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Дејан Крњаић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/jfpp.14311 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Волумен | 44 |
| Број | 1 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 15 |
Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages
M. Glišić, M. Baltić, M. Glišić, D. Trbović, M. Jokanović, N. Parunivić, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, M. Bošković, D. Vasilev, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Mar, 2019
| Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Ненад Парунивић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
|---|---|
| Година | 2019 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/ijfs.13996 |
| Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
| Волумен | 54 |
| Број | 3 |
| Страна од | 787 |
| Страна до | 797 |
Antioxidative activity of thyme (Thymus vulgaris) and oregano (Origanum vulgare) essential oils and their effect on oxidative stability of minced pork packaged under vacuum and modified atmosphere
M. Bošković, M. Glišić, J. Đorđević, M. Starčević, N. Glamočlija, V. Đorđević, M. Baltić, Antioxidative activity of thyme (Thymus vulgaris) and oregano (Origanum vulgare) essential oils and their effect on oxidative stability of minced pork packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 84, No. 9, pp. 2467 - 2474, Sep, 2019
| Аутори | Марија Бошковић, Милица Глишић, Јасна Лончина, Марија Старчевић, Наташа Гламочлија, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2019 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/1750-3841.14788 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
| Волумен | 84 |
| Број | 9 |
| Страна од | 2467 |
| Страна до | 2474 |
Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Common Carp (Cyprinus Carpio) in Direct Conditions Using Different Filters vs Indirect Conditions
J. Babić, S. Vidaković, М. Бошковић Каброл, M. Glišić, B. Kartalović, S. Škaljac, A. Nikolić, M. Ćirković, V. Teodorović, Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Common Carp (Cyprinus Carpio) in Direct Conditions Using Different Filters vs Indirect Conditions, POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS, Vol. 40, No. 3, pp. 889 - 897, Oct, 2018
| Аутори | Јелена Бабић, Сузана Видаковић, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Бранкица Карталовић, Снежана Шкаљац, Александра Николић, Мирослав Ћирковић и Владо Теодоровић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.1080/10406638.2018.1506991 |
| Часопис | POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS |
| Волумен | 40 |
| Број | 3 |
| Страна од | 889 |
| Страна до | 897 |
Performances, ileal and cecal microbial populations and histological characteristics in broilers fed diets supplemented with lignocellulose
L. Makivić, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, M. Baltić, D. Šefer, Performances, ileal and cecal microbial populations and histological characteristics in broilers fed diets supplemented with lignocellulose, KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, Vol. 25, No. 1, pp. 83 - 91, Oct, 2018
| Аутори | Лазар Макивић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Лончина, Радмила Марковић, Милан Балтић и Драган Шефер |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | 10.9775/kvfd.2018.20356 |
| Часопис | KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI |
| Волумен | 25 |
| Број | 1 |
| Страна од | 83 |
| Страна до | 91 |
Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinal microflora of broiler chickens
B. Baltić, J. Ćirić, D. Šefer, A. Radovanović, J. Đorđević, M. Glišić, M. Bošković, M. Baltić, V. Đorđević, R. Marković, Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinal microflora of broiler chickens, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 48, No. 5, pp. 885 - 896, Dec, 2018
| Аутори | Бранислав Балтић, Јелена Ћирић, Драган Шефер, Анита Радовановић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Марија Бошковић, Милан Балтић, Весна Ђорђевић и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | 10.4314/sajas.v48i5.8 |
| Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
| Волумен | 48 |
| Број | 5 |
| Страна од | 885 |
| Страна до | 896 |
Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere
M. Bošković, J. Đorđević, J. Ivanović, J. Janjić, N. Zdravković, M. Glišić, N. Glamočlija, B. Baltić, V. Đorđević, M. Baltić, Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 258, pp. 58 - 67, Oct, 2017
| Аутори | Марија Бошковић, Јасна Лончина, Јелена Ивановић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Бранислав Балтић, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011 |
| Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
| Волумен | 258 |
| Страна од | 58 |
| Страна до | 67 |
Радови у часописима ван SCI листе
Nutritional value of wild-harvested game meat of fallow deer (Dama dama), red deer (Cervus elaphus), and roe deer (Capreolus capreolus)
М. Старчевић, Н. Гламочлија, Б. Балтић, M. Glišić, М. Лаудановић, М. Крстић, М. Бошковић Каброл, Nutritional value of wild-harvested game meat of fallow deer (Dama dama), red deer (Cervus elaphus), and roe deer (Capreolus capreolus), ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 75, No. 1, pp. 63 - 81, Mar, 2025
| Аутори | Марија Старчевић, Наташа Гламочлија, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Милица Лаудановић, Милена Крстић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | 10.2478/acve-2025-0006 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 75 |
| Број | 1 |
| Страна од | 63 |
| Страна до | 81 |
Partial replacement of pork meat by yellow mealworm (Tenebrio molitor) and house cricket (Acheta domesticus) flour in frankfurters: Nutritional composition, technological traits, shelf life and sensory attributes
В. Жигић, M. Glišić, М. Бошковић Каброл, Н. Гламочлија, В. Томовић, И. Ђекић, М. Димитријевић, Partial replacement of pork meat by yellow mealworm (Tenebrio molitor) and house cricket (Acheta domesticus) flour in frankfurters: Nutritional composition, technological traits, shelf life and sensory attributes, MEAT SCIENCE, Vol. 232, Nov, 2025
| Аутори | Виолета Жигић, Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Наташа Гламочлија, Владимир Томовић, Илија Ђекић и Мирјана Димитријевић |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2025.110001 |
| Часопис | MEAT SCIENCE |
| Волумен | 232 |
| Страна од | 110001 |
Effect of Black Pepper (Piper nigrum) and Bay Laurel (Laurus nobilis) Essential Oils on Physicochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Reduced-Sodium Restructured Cooked Ham
M. Glišić, М. Старчевић, М. Балтић, A. Raymundo, В. Драшковић, М. Петровић, М. Бошковић Каброл, Effect of Black Pepper (Piper nigrum) and Bay Laurel (Laurus nobilis) Essential Oils on Physicochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Reduced-Sodium Restructured Cooked Ham, ACS Food Science and Technology, Vol. 5, No. 11, Dec, 2025
| Аутори | Милица Глишић, Марија Старчевић, Милан Балтић, Anabela Raymundo, Владимир Драшковић, Милош Петровић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.5c00937 |
| Часопис | ACS Food Science and Technology |
| Волумен | 5 |
| Број | 11 |
The effect of a phytogenic-based feed additive on concurrent Lawsonia intracellularis and Brachyspira hyodysenteriae infections in pigs
C. Wu, H. Kuo, M. Glišić, М. Васиљевић, J. Raj, J. Bosnjak-Neumüller, В. Драшковић, The effect of a phytogenic-based feed additive on concurrent Lawsonia intracellularis and Brachyspira hyodysenteriae infections in pigs, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 55, No. 2, pp. 85 - 97, Feb, 2025
| Аутори | Ching-Fen Wu, Hung-Chih Kuo, Милица Глишић, Марко Васиљевић, Jog Raj, Jasna Bosnjak-Neumüller и Владимир Драшковић |
|---|---|
| Година | 2025 |
| DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v55i2.04 |
| Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
| Волумен | 55 |
| Број | 2 |
| Страна од | 85 |
| Страна до | 97 |
Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses
Т. Ледина, Ј. Лончина, М. Глишић, N. Čobanović, М. Кованџић, С. Булајић, Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses, Foods, Vol. 14, No. 1, Nov, 2024
| Аутори | Тијана Ледина, Јасна Лончина, Милица Глишић, Никола Чобановић, Марија Кованџић и Снежана Булајић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods14010038 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 14 |
| Број | 1 |
| Страна од | 38 |
The Effects of Sunflower and Maize Crop Residue Extracts as a New Ingredient on the Quality Properties of Pork Liver Pâtés
М. Глишић, М. Бошковић Каброл, N. Čobanović, M. Starčević, S. Samardžić, I. Veličković, Z. Maksimović, The Effects of Sunflower and Maize Crop Residue Extracts as a New Ingredient on the Quality Properties of Pork Liver Pâtés, Foods, Vol. 13, No. 5, Dec, 2024
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Marija Starčević, Stevan Samardžić, Ivona Veličković и Zoran Maksimović |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods13050788 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 13 |
| Број | 5 |
| Страна од | 788 |
Editorial: Technologies to address risk assessment, food safety and public health in food production chain
И. Настасијевић, B. Stessl, L. Boniface Oyama, M. Glišić, Editorial: Technologies to address risk assessment, food safety and public health in food production chain, Frontiers in Microbiology, Vol. 15, May, 2024
| Аутори | Иван Настасијевић, Beatrix Stessl, Linda Boniface Oyama и Милица Глишић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.3389/fmicb.2024.1413966 |
| Часопис | Frontiers in Microbiology |
| Волумен | 15 |
Pathomorphological and meat quality alterations connected with wooden breast in broiler chickens of different genotypes and slaughter ages
A. Rajčić, М. Бошковић Каброл, М. Глишић, N. Čobanović, V. Tomović, M. Laudanović, С. Нешић, Pathomorphological and meat quality alterations connected with wooden breast in broiler chickens of different genotypes and slaughter ages, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 74, No. 2, pp. 183 - 209, Jun, 2024
| Аутори | Antonija Rajčić, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Никола Чобановић, Vladimir Tomović, Milica Laudanović и Слађан Нешић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | 0.2478/acve-2024-0013 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 74 |
| Број | 2 |
| Страна од | 183 |
| Страна до | 209 |
White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality
М. Бошковић Каброл, M. Glišić, M. Baltić, D. Jovanović, Č. Silađi, S. Simunović, I. Tomašević, A. Raymundo, White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality, MEAT SCIENCE, Vol. 198, pp. 1 - 18, Jan, 2023
| Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Милан Балтић, Драгољуб Јовановић, Чаба Силађи, Стефан Симуновић, Игор Томашевић и Anabela Raymundo |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
| Часопис | MEAT SCIENCE |
| Волумен | 198 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 18 |
Antimicrobial activity of ethanolic extracts from wheat, sunflower and maize crop residues
M. Glišić, М. Бошковић Каброл, Н. Чобановић, М. Балтић, Ј. Вранешевић, С. Самарџић, З. Максимовић, Antimicrobial activity of ethanolic extracts from wheat, sunflower and maize crop residues, ARHIV VETERINARSKE MEDICINE, Vol. 16, No. 1, pp. 53 - 67, Jun, 2023
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Милан Балтић, Јелена Вранешевић, Стеван Самарџић и Зоран Максимовић |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.46784/e-avm.v16i1.315 |
| Часопис | ARHIV VETERINARSKE MEDICINE |
| Волумен | 16 |
| Број | 1 |
| Страна од | 53 |
| Страна до | 67 |
Agricultural waste: a source of bioactive compounds for potential application in meat products
М. Глишић, М. Бошковић Каброл, N. Čobanović, М. Балтић, В. Драшковић, S. Samardžić, Z. Maksimović, Agricultural waste: a source of bioactive compounds for potential application in meat products, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 116 - 121, Nov, 2023
| Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Милан Балтић, Владимир Драшковић, Stevan Samardžić и Zoran Maksimović |
|---|---|
| Година | 2023 |
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.20 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 64 |
| Број | 2 |
| Страна од | 116 |
| Страна до | 121 |
Biosecurity and lairage time versus pork meat quality traits in a farm-abattoir continuum
I. Nastasijević, M. Glišić, M. Milijašević, S. Janković, R. Mitrović, J. Babić Milijašević, М. Бошковић Каброл, Biosecurity and lairage time versus pork meat quality traits in a farm-abattoir continuum, Animals (Basel), Vol. 12, No. 23, pp. 1 - 20, Dec, 2022
| Аутори | Иван Настасијевић, Милица Глишић, Милан Милијашевић, Саша Јанковић, Радмила Митровић, Јелена Бабић Милијашевић и Марија Бошковић Каброл |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
| Часопис | Animals (Basel) |
| Волумен | 12 |
| Број | 23 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 20 |
Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet
J. Đorđević, B. Baltić, M. Glišić, М. Бошковић Каброл, D. Šefer, S. Radulović, A. Radovanović, D. Perić, M. Peurača, R. Marković, Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet, ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY, Vol. 22, pp. 245 - 259, 2022
| Аутори | Јасна Лончина, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Драган Шефер, Стамен Радуловић, Анита Радовановић, Дејан Перић, Миле Пеурача и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | 10.5958/0974-181X.2022.00020.8 |
| Часопис | ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY |
| Волумен | 22 |
| Страна од | 245 |
| Страна до | 259 |
Reduction of microbiota in marinated vacuum-packages poultry breast fillets
J. Janjić, J. Ćirić, S. Grbić, M. Bošković Cabrol, M. Glišić, R. Mitrović, M. Baltić, A. Radosavac, Reduction of microbiota in marinated vacuum-packages poultry breast fillets, Meat technology, Vol. 60, No. 1, pp. 1 - 7, 2019
| Аутори | Јелена Јањић, Јелена Ћирић, Славен Грбић, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Радмила Митровић, Милан Балтић и Адриана Радосавац |
|---|---|
| Година | 2019 |
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2019.60.1.1 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 60 |
| Број | 1 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 7 |
Characterization of Bosnia and Herzegovina honey according to their physico-chemical properties during 2016-2017
J. Ćirić, D. Sando, D. Spirić, J. Janjić, M. Bošković, M. Glišić, M. Baltić, Characterization of Bosnia and Herzegovina honey according to their physico-chemical properties during 2016-2017, Meat technology, Vol. 59, No. 1, pp. 46 - 53, Sep, 2018
| Аутори | Јелена Ћирић, Драго Сандо, Данка Спирић, Јелена Јањић, Марија Бошковић, Милица Глишић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2018.59.1.6 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 59 |
| Број | 1 |
| Страна од | 46 |
| Страна до | 53 |
Značaj tritikalea u ishrani životinja
N. Glamočlija, M. Starčević, J. Ćirić, D. Šefer, M. Glišić, M. Baltić, R. Marković, M. Spasić, Đ. Glamočlija, Značaj tritikalea u ishrani životinja, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 18, No. 1, pp. 73 - 94, Sep, 2018
| Аутори | Наташа Гламочлија, Марија Старчевић, Јелена Ћирић, Драган Шефер, Милица Глишић, Милан Балтић, Радмила Марковић, Марија Спасић и Ђорђе Гламочлија |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1801073G |
| Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
| Волумен | 18 |
| Број | 1 |
| Страна од | 73 |
| Страна до | 94 |
Stop salmonelozi u vrticima poreklom iz hrane
S. Vidaković, J. Babić, M. Glišić, M. Pelić, S. Knežević, M. Pajić, D. LJubojević-Pelić, Stop salmonelozi u vrticima poreklom iz hrane, Ecologica, Vol. 25, No. 90, pp. 355 - 358, 2018
| Аутори | Сузана Видаковић, Јелена Бабић, Милица Глишић, Милош Пелић, Слободан Кнежевић, Марко Пајић и Драгана Љубојевић-Пелић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| Часопис | Ecologica |
| Волумен | 25 |
| Број | 90 |
| Страна од | 355 |
| Страна до | 358 |
Quality assessment of Srpska sausage from nine different manufacturers in Serbia
V. Đorđević, M. Glišić, V. Teodorović, M. Mirilović, S. Đurić, М. Бошковић Каброл, M. Baltić, Quality assessment of Srpska sausage from nine different manufacturers in Serbia, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 93 - 102, 2017
| Аутори | Весна Ђорђевић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Милорад Мириловић, Споменка Ђурић, Марија Бошковић Каброл и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 2 |
| Страна од | 93 |
| Страна до | 102 |
Effect of different sodium butyrate levels in weaned pig diet on the antioxidant capacity of selected organs
J. Ćirić, D. Prvulović, M. Glišić, M. Bošković, D. Šefer, J. Đorđević, M. Baltić, R. Marković, Effect of different sodium butyrate levels in weaned pig diet on the antioxidant capacity of selected organs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 80 - 87, Dec, 2017
| Аутори | Јелена Ћирић, Дејан Првуловић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Драган Шефер, Јасна Лончина, Милан Балтић и Радмила Марковић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 2 |
| Страна од | 80 |
| Страна до | 87 |
The impact of triticale diet on production characteristics and meat quality in pigs
N. Glamočlija, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, D. Šefer, M. Baltić, The impact of triticale diet on production characteristics and meat quality in pigs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 73 - 79, 2017
| Аутори | Наташа Гламочлија, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Лончина, Радмила Марковић, Драган Шефер и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 2 |
| Страна од | 73 |
| Страна до | 79 |
Effect of commercial starter cultures on survival of Yersinia enterocolitica and microbiological status of Sremska sausages
J. Ćirić, R. Marković, J. Janjić, M. Bošković, B. Baltić, M. Glišić, M. Starčević, M. Baltić, Effect of commercial starter cultures on survival of Yersinia enterocolitica and microbiological status of Sremska sausages, Meat technology, Vol. 58, No. 1, pp. 39 - 46, Jul, 2017
| Аутори | Јелена Ћирић, Радмила Марковић, Јелена Јањић, Марија Бошковић, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Старчевић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 1 |
| Страна од | 39 |
| Страна до | 46 |
Relationship between body mass index and body fat Percentage among adolescents from Serbian Republic
J. Janjić, M. Baltić, M. Glišić, J. Ivanović, M. Bošković, M. Popović, M. Lovrenović, Relationship between body mass index and body fat Percentage among adolescents from Serbian Republic, Journal of Childhood Obesity, Vol. 1, No. 2:9, pp. 1 - 5, May, 2016
| Аутори | Јелена Јањић, Милан Балтић, Милица Глишић, Јелена Ивановић, Марија Бошковић, Милка Поповић и Мирјана Ловреновић |
|---|---|
| Година | 2016 |
| DOI | 10.21767/2572-5394.10009 |
| Часопис | Journal of Childhood Obesity |
| Волумен | 1 |
| Број | 2:9 |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 5 |
Ispitivanje mesnatosti trupova brojlera
N. Glamočlija, M. Starčević, R. Marković, J. Đorđević, M. Baltić, M. Glišić, M. Bošković, Ispitivanje mesnatosti trupova brojlera, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 16, No. 1, pp. 39 - 48, 2016
| Аутори | Наташа Гламочлија, Марија Старчевић, Радмила Марковић, Јасна Лончина, Милан Балтић, Милица Глишић и Марија Бошковић |
|---|---|
| Година | 2016 |
| DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1601039G |
| Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
| Волумен | 16 |
| Број | 1 |
| Страна од | 39 |
| Страна до | 48 |
Utjecaj dodatka pripravka eteričnih ulja DIGESTAROM® POULTRY na zdravstveno stanje i proizvodne rezultate brojlera
K. Šević, R. Marković, D. Milić, M. Baltić, M. Glišić, S. Radulović, D. Šefer, Utjecaj dodatka pripravka eteričnih ulja DIGESTAROM® POULTRY na zdravstveno stanje i proizvodne rezultate brojlera, Krmiva, Vol. 58, No. 2, pp. 66 - 72, 2016
| Аутори | Кристина Шевић, Радмила Марковић, Драган Милић, Милан Балтић, Милица Глишић, Стамен Радуловић и Драган Шефер |
|---|---|
| Година | 2016 |
| Часопис | Krmiva |
| Волумен | 58 |
| Број | 2 |
| Страна од | 66 |
| Страна до | 72 |
Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica
M. Baltić, M. Glišić, J. Janjić, R. Marković, M. Bošković, M. Dokmanović, J. Đorđević, Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 15, No. 1, pp. 22 - 40, 2015
| Аутори | Милан Балтић, Милица Глишић, Јелена Јањић, Радмила Марковић, Марија Бошковић, Марија Докмановић и Јасна Лончина |
|---|---|
| Година | 2015 |
| DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1502022B |
| Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
| Волумен | 15 |
| Број | 1 |
| Страна од | 22 |
| Страна до | 40 |
Brza hrana u ishrani adolescenata
J. Janjić, M. Lovrenović, R. Grujić, J. Ivanović, M. Bošković, D. Šarčević, M. Glišić, M. Baltić, Brza hrana u ishrani adolescenata, Meat technology, Vol. 56, No. 2, pp. 154 - 160, 2015
| Аутори | Јелена Јањић, Мирјана Ловреновић, Радослав Грујић, Јелена Ивановић, Марија Бошковић, Данијела Шарчевић, Милица Глишић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2015 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 56 |
| Број | 2 |
| Страна од | 154 |
| Страна до | 160 |
Utjecaj preparata srednje lančanih masnih kiselina-„Aromabiotik“ u hranidbi na proizvodne rezultate brojlera
B. Baltić, R. Marković, D. Šefer, M. Glišić, D. Hermans, M. De Laet, Utjecaj preparata srednje lančanih masnih kiselina-„Aromabiotik“ u hranidbi na proizvodne rezultate brojlera, Krmiva, Vol. 57, No. 2, pp. 57 - 62, 2015
| Аутори | Бранислав Балтић, Радмила Марковић, Драган Шефер, Милица Глишић, David Hermans и Manu De Laet |
|---|---|
| Година | 2015 |
| Часопис | Krmiva |
| Волумен | 57 |
| Број | 2 |
| Страна од | 57 |
| Страна до | 62 |
Остали радови
Abattoir Hygiene
I. Nastasijević, М. Бошковић Каброл, M. Glišić, Abattoir Hygiene, Present Knowledge in Food Safety - A Risk Based Approach Throughout the Food Chain, pp. 412 - 438, International Life Sciences Institute (ILSI), Washington D.C., USA, Oct, 2022
| Аутори | Иван Настасијевић, Марија Бошковић Каброл и Милица Глишић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| Издавач | International Life Sciences Institute (ILSI) |
| ISSN/ISBN | 9780128194706 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/B978-0-12-819470-6.00002-0 |
| Страна од | 412 |
| Страна до | 438 |
Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“
D. Vasilev, M. Glišić, M. Glišić, V. Teodorović, B. Suvajdžić, S. Vasilev, D. Trbović, Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“, Mar, 2022
| Аутори | Драган Василев, Марија Глишић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Бранко Сувајџић, Саша Василев и Дејана Трбовић |
|---|---|
| Година | 2022 |
Uticaj upotrebe izoflavona u ishrani na proizvodne rezultate i biološke parametre brojlera
M. Glišić, Uticaj upotrebe izoflavona u ishrani na proizvodne rezultate i biološke parametre brojlera, Doktorska disertacija, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine., Dec, 2020
| Аутори | Милица Глишић |
|---|---|
| Година | 2020 |
Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products
М. Бошковић Каброл, M. Glišić, J. Đorđević, M. Baltić, Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products, Plant Nanobionics. Nanotechnology in the Life Sciences, pp. 201 - 253, Springer, Cham, Switzerland, May, 2019
| Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Јасна Лончина и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2019 |
| Издавач | Springer, Cham |
| ISSN/ISBN | 978-3-030-12495-3 |
| DOI | https://doi.org/10.1007/978-3-030-12496-0_10 |
| Страна од | 201 |
| Страна до | 253 |

