Навигација

проф. др Неђељко Карабасил

редовни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/802 50 33

Предмети

14Д2И05Методе испитивања намирница
14Д2И62Алиментарне инфекције и интоксикације
14Д2И66Квалитет и нутритивна вредност намирница анималног порекла
14Д2И67Научне основе интегрисаног система безбедности намирница
14Д2И68Примарна производња намирница анималног порекла
14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 2
14И5О05Хигијена и технологија меса
14И6ИО04Хигијена и технологија намирница анималног порекла 3
14И6ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4
14И6О05Контрола намирница анималног порекла
14С1И04Састав и особине намирница анималног порекла
14С1И15Безбедност намирница анималног порекла
14С1И16Методе испитивања намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum

Н. Карабасил, Р. Савић-Радовановић, S. Stajković, N. Čobanović, Б. Сувајџић, Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020

АуториНеђељко Карабасил, Радослава Савић-Радовановић, Silvana Stajković, Никола Чобановић и Бранко Сувајџић
Година2020
ИздавачUniverzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila
ISBN978-86-80446-33-2
broj strana169
Тип књигепомоћни уџбеник
Број страна169

Хигијена и технологија меса

В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Beograd, Naucna knjiga KMD, 2015

АуториВладо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2015
ИздавачBeograd, Naucna knjiga KMD
ISBN978-86-81043-85-1
broj strana432
Тип књигеуџбеник
Број страна432

Хигијена и технологија меса, Практикум

В. Теодоровић, О. Бунчић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Практикум, Beograd, Naucna KMD, 2012

АуториВладо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев
Година2012
ИздавачBeograd, Naucna KMD
ISBN978-86-6021-049-6
Тип књигепомоћни уџбеник

Контрола намирница анималног порекла

М. Балтић, N. Karabasil, Контрола намирница анималног порекла, Ветеринарска комора Србије, 2011

АуториМилан Балтић и Неђељко Карабасил
Година2011
ИздавачВетеринарска комора Србије
ISBN978-86-82301-83-7
Тип књигеуџбеник

Радови у часописима са SCI листе

Combined effects of weather conditions, transportation time and loading density on carcass damages and meat quality of market-weight pigs

N. Čobanović, С. Новаковић, И. Томашевић, Н. Карабасил, Combined effects of weather conditions, transportation time and loading density on carcass damages and meat quality of market-weight pigs, ARCHIV FUR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING, Vol. 64, pp. 425 - 435, Oct, 2021

АуториНикола Чобановић, Саша Новаковић, Игор Томашевић и Неђељко Карабасил
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.5194/aab-64-425-2021
ЧасописARCHIV FUR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING
Волумен64
Страна од425
Страна до435

Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives

Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Т. Бошковић, И. Томашевић, Д. Василев, Н. Катанић, Д. Антић, Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, pp. 373 - 390, Oct, 2021

АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Тамара Бошковић, Игор Томашевић, Драган Василев, Ненад Катанић и Драган Антић
Година2021
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Страна од373
Страна до390

Biochemical, carcass and meat quality alterations associated with different degree of lung lesions in slaughtered pigs

N. Čobanović, С. Стајковић, J. Kureljušić, J. Žutić, B. Kureljušić, S. Stanković, Н. Карабасил, Biochemical, carcass and meat quality alterations associated with different degree of lung lesions in slaughtered pigs, PREVENTIVE VETERINARY MEDICINE, Vol. 188, pp. 1 - 11, Mar, 2021

АуториНикола Чобановић, Силвана Стајковић, Jasna Kureljušić, Jadranka Žutić, Branislav Kureljušić, Sanja Stanković и Неђељко Карабасил
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.prevetmed.2021.105269
ЧасописPREVENTIVE VETERINARY MEDICINE
Волумен188
Страна од1
Страна до11

Screening and Molecular Characterization of Hepatitis E Virus in Slaughter Pigs in Serbia

Л. Милојевић, Б. Велебит, В. Теодоровић, А. Кирбиш, Т. Петровић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Screening and Molecular Characterization of Hepatitis E Virus in Slaughter Pigs in Serbia, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 410 - 419, Oct, 2021

АуториЛазар Милојевић, Бранко Велебит, Владо Теодоровић, Андреј Кирбиш, Тамаш Петровић, Неђељко Карабасил и Мирјана Димитријевић
Година2021
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од410
Страна до419

Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage

Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021

АуториБранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2021
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од13466
Страна до13466

Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, В. Теодоровић, В. Ђорђевић, Н. Карабасил, С. Стајковић, Д. Василев, И. Зубер Богдановић, С. Јанковић, Б. Велебит, M. Dimitrijević, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, pp. 2338 - 2348, Oct, 2020

АуториНевена Грковић, Владо Теодоровић, Весна Ђорђевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, Драган Василев, Ивана Зубер Богдановић, Саша Јанковић, Бранко Велебит и Мирјана Димитријевић
Година2020
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Страна од2338
Страна до2348

Coherence of Clinical Symptoms at Antemortem Inspection and Pathological Lesions at Postmortem Inspection in Slaughter Pigs

N. Čobanović, У. Јамникар-Цигленечки, А. Кирбиш, М. Крижман, М. Штукељ, И. Вићић, Н. Карабасил, Coherence of Clinical Symptoms at Antemortem Inspection and Pathological Lesions at Postmortem Inspection in Slaughter Pigs, KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, Vol. 26, No. 4, pp. 1 - 7, May, 2020

АуториНикола Чобановић, Уршка Јамникар-Цигленечки, Андреј Кирбиш, Мања Крижман, Марина Штукељ, Иван Вићић и Неђељко Карабасил
Година2020
DOI10.9775/kvfd.2020.23884
ЧасописKAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
Волумен26
Број4
Страна од1
Страна до7

The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs

N. Čobanović, S. Stajkovic, B. Blagojević, N. Betić, М. Димитријевић, Д. Василев, Н. Карабасил, The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY, pp. 1 - 11, Jul, 2020

АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Bojan Blagojević, Nikola Betić, Мирјана Димитријевић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY
Страна од1
Страна до11

Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia

D. Vasilev, Н. Димовска, З. Хајрулаи Муслиу, В. Теодоровић, А. Николић, Н. Карабасил, М. Димитријевић, М. Мириловић, Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia, MEAT SCIENCE, Vol. 162, pp. 108020 - 108020, Apr, 2020

АуториДраган Василев, Нина Димовска, Зехра Хајрулаи Муслиу, Владо Теодоровић, Александра Николић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Милорад Мириловић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108020
ЧасописMEAT SCIENCE
Волумен162
Страна од108020
Страна до108020

Carcass characteristics and meat quality of broilers fed on earthworm (Lumbricus rubellus) meal

LJ. Janković, B. Petrujkić, N. Aleksić, M. Vučinić, R. Teodorović, N. Karabasil, R. Reljuć, V. Drašković, K. Nenadović, Carcass characteristics and meat quality of broilers fed on earthworm (Lumbricus rubellus) meal, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, Vol. 71, pp. 2031 - 2040, 2020

АуториЉиљана Јанковић, Бранко Петрујкић, Невенка Алексић, Маријана Вучинић, Радислава Теодоровић, Неђељко Карабасил, Renata Reljuć, Владимир Драшковић и Катарина Ненадовић
Година2020
DOI10.12681/jhvms.22953
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Волумен71
Страна од2031
Страна до2040

Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation

N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020

АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18

Comparison of a computer vision system vs. Traditional colorimeter for color evaluation of meat products with various physical properties

I. Tomašević, V. Tomović, B. Milovanović, J. Lorenzo Rodrigez, V. Đorđević, N. Karabasil, I. Đekić, Comparison of a computer vision system vs. Traditional colorimeter for color evaluation of meat products with various physical properties, MEAT SCIENCE, Vol. 148, pp. 5 - 12, Feb, 2019

АуториIgor Tomašević, Vladimir Tomović, Bojana Milovanović, Jose Manuel Lorenzo Rodrigez, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил и Ilija Đekić
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.09.015
ЧасописMEAT SCIENCE
Волумен148
Страна од5
Страна до12

Molecular characterization of Listeria monocytogenes isolates from a small-scale meat processor in Montenegro, 2011-2014

I. Zuber, B. Lakicevic, A. Pietzka, D. Milanov, V. Djordjevic, Н. Карабасил, В. Теодоровић, W. Ruppitsch, M. Dimitrijević, Molecular characterization of Listeria monocytogenes isolates from a small-scale meat processor in Montenegro, 2011-2014, FOOD MICROBIOLOGY, No. 79, pp. 116 - 122, Jan, 2019

АуториIvana Zuber, Brankica Lakicevic, Ariane Pietzka, Dubravka Milanov, Vesna Djordjevic, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Werner Ruppitsch и Мирјана Димитријевић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.fm.2018.12.005
ЧасописFOOD MICROBIOLOGY
Број79
Страна од116
Страна до122

Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs

N. Čobanović, Љ. Јанковић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Б. Курељушић, Н. Карабасил, Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1 - 9, Sep, 2019

АуториНикола Чобановић, Љиљана Јанковић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Бранислав Курељушић и Неђељко Карабасил
Година2019
DOI10.1111/asj.13287
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1
Страна до9

Detection of toxin genes and randomly amplified polymorphic DNA typing of Bacillus cereus isolates from infant milk formulas

L. Zorica, V. Đorđević, B. Lakićević, D. Savić, B. Velebit, D. Josic, N. Karabasil, Detection of toxin genes and randomly amplified polymorphic DNA typing of Bacillus cereus isolates from infant milk formulas, JOURNAL OF FOOD SAFETY, Vol. 38, No. 4, pp. 1 - 7, Aug, 2018

АуториLepšanović Zorica, Vesna Đorđević, Brankica Lakićević, Dejana Savić, Branko Velebit, Dragana Josic и Неђељко Карабасил
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfs.12474
ЧасописJOURNAL OF FOOD SAFETY
Волумен38
Број4
Страна од1
Страна до7

Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien

B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018

АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99

Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere

Jasna Djordjević, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Nedjeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Ivana Branković Lazić, Milan Ž. Baltić, Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, Vol. 49, No. 3, pp. 607 - 613, 2018

АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić и Милан Балтић
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613

Trichinella britovi in Game Meat Linked to Human Trichinellosis Outbreak in Serbia

M. Dmitrić, Z. Debeljak, D. Vidanović, M. Šekler, N. Vasković, K. Matović, N. Karabasil, Trichinella britovi in Game Meat Linked to Human Trichinellosis Outbreak in Serbia, JOURNAL OF PARASITOLOGY, Vol. 104, No. 5, pp. 557 - 559, Oct, 2018

АуториMarko Dmitrić, Zoran Debeljak, Dejan Vidanović, MIlanko Šekler, NIkola Vasković, Kazimir Matović и Неђељко Карабасил
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1645/18-42
ЧасописJOURNAL OF PARASITOLOGY
Волумен104
Број5
Страна од557
Страна до559

Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.

М. Димитријевић, Nevena Grkovic, М. Балтић, Н. Карабасил, Д. Василев, В. Теодоровић, Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol., Journal of Food Safety, pp. 22 - 31, Oct, 2018

АуториМирјана Димитријевић, Невена Грковић, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
Година2018
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
ЧасописJournal of Food Safety
Страна од22
Страна до31

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia

B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177

Association of the severity of lung lesions with carcass and meat quality in slaughter pigs

Н. Карабасил, N. Čobanović, И. Вучићевић, С. Стајковић, Ж. Бечкеи, P. Forgach, С. Алексић-Ковачевић, Association of the severity of lung lesions with carcass and meat quality in slaughter pigs, ACTA VETERINARIA HUNGARICA, Vol. 65, No. 3, pp. 354 - 365, Sep, 2017

АуториНеђељко Карабасил, Никола Чобановић, Ивана Вучићевић, Силвана Стајковић, Жолт Бечкеи, Petra Forgach и Сања Алексић-Ковачевић
Година2017
DOI10.1556/004.2017.034
ЧасописACTA VETERINARIA HUNGARICA
Волумен65
Број3
Страна од354
Страна до365

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis

Suvajdžić B., Teodorović V., Vasilev D., Karabasil N., Dimitrijević M., Đorđević J., Katić V., Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 2, pp. 168 - 177, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Јасна Ђорђевић и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број2
Страна од168
Страна до177

Antibacterial activity essential oils against Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes.

S. Kocic - Tanackov, N. Blagojev, I. Sutirović, G. Dimić, J. Pejin, V. Tomović, B. Šojić, J. Savanović, S. Kravić, N. Karabasil, Antibacterial activity essential oils against Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes., ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, Vol. 68, pp. 88 - 95, 2017

АуториSuncica Kocic - Tanackov, Nevena Blagojev, Irena Sutirović, Gordana Dimić, Jelena Pejin, Vladimir Tomović, Branislav Šojić, Jovo Savanović, Snežana Kravić и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.2376/0003-925X-68-88
ЧасописARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
Волумен68
Страна од88
Страна до95

Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count

Б. Сувајџић, Д. Василев, Н. Карабасил, И. Вучуровић, N. Čobanović, M. Babić, В. Катић, Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count, VETERINARSKI ARHIV, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, May, 2017

АуториБранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић
Година2017
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
ЧасописVETERINARSKI ARHIV
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens

N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017

АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев
Година2017
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro

N. Ilić, B. Velebit, V. Teodorović, V. Đorđević, N. Karabasil, D. Vasilev, S. Đurić, B. Adžić, M. Dimitrijević, Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 1 - 9, Apr, 2017

АуториНевена Грковић, Branko Velebit, Владо Теодоровић, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Споменка Ђурић, Bojan Adžić и Мирјана Димитријевић
Година2017
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од1
Страна до9

Calcium-dependent antibacterial activity of donkey’s milk against Salmonella

L. Šarić, L. Pezo, B. Šarić, D. Plavšić, P. Jovanov, N. Karabasil, J. Gubić, Calcium-dependent antibacterial activity of donkey’s milk against Salmonella, ANNALS OF MICROBIOLOGY, Vol. 67, No. 2, pp. 185 - 194, Jun, 2017

АуториLjubiša Šarić, Lato Pezo, Bojana Šarić, Dragana Plavšić, Pavle Jovanov, Неђељко Карабасил и Jasmina Gubić
Година2017
DOI10.1007/s13213-016-1250-2
ЧасописANNALS OF MICROBIOLOGY
Волумен67
Број2
Страна од185
Страна до194

Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten

Д. Василев, M. Jovetic, D. Vranic, V. Tomovic, M. Jokanovic, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Vasiljevic, Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 96, No. 2, pp. 96 - 102, 2016

АуториДраган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic
Година2016
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен96
Број2
Страна од96
Страна до102

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunovic, J. Đorđević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, Nov, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT

N. Čobanović, N. Karabasil, S. Stajkovic, N. Ilić, Б. Сувајџић, M. Petrović, V. Teodorović, THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 2, pp. 172 - 186, Jun, 2016

АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Silvana Stajkovic, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Miloš Petrović и Владо Теодоровић
Година2016
DOI0.1515/acve-2016-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен66
Број2
Страна од172
Страна до186

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures

N. Karabasil, V. Teodorović, M. Dimitrijevoć, N. Pavlićević, J. Kureljušić, S. Đurić, I. Sočo, R. Savić-Radovanović, Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Vlado Teodorović, Mirjana Dimitrijevoć, Nataša Pavlićević, Jasna Kureljušić, Spomenka Đurić, Ivan Sočo и Radoslava Savić-Radovanović
Година2013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен63
Број5-6
Страна од655
Страна до663

Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures.

N. Karabasil, В. Теодоровић, М. Димитријевић, N. Pavlićević, J. Kureljušić, С. Ђурић, I. Sočo, Р. Савић-Радовановић, Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures., ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Nataša Pavlićević, Jasna Kureljušić, Споменка Ђурић, Ivan Sočo и Радослава Савић-Радовановић
Година2013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен63
Број5-6
Страна од655
Страна до663

Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants

M. Dimitrijević, R. Anderson, Н. Карабасил, N. Pavlicevic, S. Jovanovic, Ј. Недељковић - Траиловић, В. Теодоровић, М. Марковић, S. Dojcinovic, Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 4, pp. 429 - 442, 2011

АуториМирјана Димитријевић, Робин Ц Aндерсон, Неђељко Карабасил, Наташа Павлићевић, Срђан Joвановић, Јелена Недељковић-Траиловић, Владо Теодоровић, Маја Марковић и Слободан Дојчиновић
Година2011
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен61
Број4
Страна од429
Страна до442

Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality

N. Kilibarda, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, F. Kiskarolj, Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 59, No. 2-3, pp. 291 - 302, 2009

АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
Година2009
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302

Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates

W. Kim, N. Karabasil, С. Булајић, D. Callaway, R. Poole, R. Anderson, J. Nisbet, Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 40, No. 3, pp. 475 - 484, 2005

АуториWK Kim, Неђељко Карабасил, Снежана Булајић, Dunkley Callaway, Ricke Poole, Robin Anderson и J Nisbet
Година2005
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен40
Број3
Страна од475
Страна до484

Can electrophoretics types of Listeria monocytogenes induce different sensitivity to lactic acid bacteria bacteriocins?

M. Dimitrijević, В. Теодоровић, Н. Карабасил, Р. Теодоровић, О. Бунчић, Can electrophoretics types of Listeria monocytogenes induce different sensitivity to lactic acid bacteria bacteriocins?, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 55, No. 2-3, pp. 161 - 169, 2005

АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Радислава Теодоровић и Оливера Бунчић
Година2005
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен55
Број2-3
Страна од161
Страна до169

Different sensitivity of various serotypes of Listeria monocytogenes to lactic acid bacteria bacteriocins

M. Dimitrijević, В. Теодоровић, М. Балтић, Н. Карабасил, Different sensitivity of various serotypes of Listeria monocytogenes to lactic acid bacteria bacteriocins, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 54, No. 2-3, pp. 201 - 208, 2004

АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Милан Балтић и Неђељко Карабасил
Година2004
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен54
Број2-3
Страна од201
Страна до208

Potential for the spread of Escherichia coli O157, Salmonella, and Campylobacter in the lairage environment at abattoirs

A. Small, C. Reid, S. Avery, N. Karabasil, C. Crowley, S. Buncic, Potential for the spread of Escherichia coli O157, Salmonella, and Campylobacter in the lairage environment at abattoirs, JOURNAL OF FOOD PROTECTION, Vol. 65, No. 6, pp. 931 - 936, 2002

АуториAlison Small, Carol-Ann Reid, Sheryl Avery, Неђељко Карабасил, Carolyne Crowley и Sava Buncic
Година2002
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROTECTION
Волумен65
Број6
Страна од931
Страна до936

Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures

N. Karabasil, Р. Ашанин, М. Балтић, В. Теодоровић, М. Димитријевић, Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 52, No. 1, pp. 3 - 10, 2002

АуториНеђељко Карабасил, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Владо Теодоровић и Мирјана Димитријевић
Година2002
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен52
Број1
Страна од3
Страна до10

Радови у часописима ван SCI листе

Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype

Н. Чобановић, S. Čalović, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype, Animals (Basel), Vol. 14, Jan, 2024

АуториНикола Чобановић, Сара Чаловић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2024
DOI10.3390/ani14020191
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен14

Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps

N. Čobanović, Н. Грковић, Б. Сувајџић, I. Vićić, Н. Карабасил, Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 160 - 165, Oct, 2023

АуториНикола Чобановић, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić и Неђељко Карабасил
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.29 160
ЧасописMeat technology
Волумен64
Број2
Страна од160
Страна до165

Quality of table eggs in relation to shell colour

Н. Ђокић, Б. Сувајџић, И. Вићић, Н. Грковић, Н. Карабасил, N. Čobanović, Quality of table eggs in relation to shell colour, Veterinarska stanica (Online), Vol. 54, No. 2, pp. 171 - 184, Jan, 2023

АуториНемања Ђокић, Бранко Сувајџић, Иван Вићић, Невена Грковић, Неђељко Карабасил и Никола Чобановић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.46419/vs.54.2.5
ЧасописVeterinarska stanica (Online)
Волумен54
Број2
Страна од171
Страна до184

Sustainable meat production

Н. Карабасил, T. Bošković, N. Kilibarda, N. Čobanović, I. Vićić, М. Димитријевић, Sustainable meat production, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 133 - 135, Oct, 2023

АуториНеђељко Карабасил, Tamara Bošković, Nataša Kilibarda, Никола Чобановић, Ivan Vićić и Мирјана Димитријевић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.23
ЧасописMeat Technology
Волумен64
Број2
Страна од133
Страна до135

Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs

N. Čobanović, Б. Сувајџић, I. Vićić, D. Vasilev, N. Karabasil, Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs, ANNALS OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 23, No. 2, pp. 597 - 609, Apr, 2023

АуториНикола Чобановић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2023
DOI10.2478/aoas-2022-0093
ЧасописANNALS OF ANIMAL SCIENCE
Волумен23
Број2
Страна од597
Страна до609

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, И. Зубер Богдановић, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, N. Čobanović, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, pp. 1 - 23, Jul, 2022

АуториНевена Грковић, Ивана Зубер Богдановић, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Страна од1
Страна до23

Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems

N. Čobanović, Н. Тодоровић, М. Кованџић, И. Вићић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems, Meat Technology, Vol. 66, No. 1, pp. 66 - 76, Jul, 2022

АуториНикола Чобановић, Нађа Тодоровић, Марија Кованџић, Иван Вићић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2022.63.1.7
ЧасописMeat Technology
Волумен66
Број1
Страна од66
Страна до76

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea.

N. Grković, I. Zuber Bogdanović, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, Н. Чобановић, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, pp. bb - bb, 2022

АуториНевена Грковић, Ivana Zuber Bogdanović, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOI10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis
Страна одbb
Страна доbb

Welfare and meat quality of lambs

К. Ненадовић, N. Čobanović, М. Вучинић, Д. Бугарски, T. Mikuš, E. Voslarova, M. Zupan Šemrov, M. Kjosevski, Н. Карабасил, Welfare and meat quality of lambs, Veterinarski glasnik, pp. 1 - 13, Jul, 2021

АуториКатарина Ненадовић, Никола Чобановић, Маријана Вучинић, Дејан Бугарски, Tomislav Mikuš, Eva Voslarova, Manja Zupan Šemrov, Miroslav Kjosevski и Неђељко Карабасил
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.2298/VETGL210126006N
ЧасописVeterinarski glasnik
Страна од1
Страна до13

IMPACT OF VARIOUS HOUSING CONDITIONS ON THE OCCURRENCE OF PATHOLOGICAL LESIONS IN SLAUGHTERED PIGS

N. Čobanović, У. Јамникар-Цигленечки, А. Кирбиш, М. Крижман, М. Штукељ, Н. Карабасил, IMPACT OF VARIOUS HOUSING CONDITIONS ON THE OCCURRENCE OF PATHOLOGICAL LESIONS IN SLAUGHTERED PIGS, Veterinarski glasnik, Vol. 73, No. 1, pp. 17 - 29, May, 2019

АуториНикола Чобановић, Уршка Јамникар-Цигленечки, Андреј Кирбиш, Мања Крижман, Марина Штукељ и Неђељко Карабасил
Година2019
DOI10.2298/VETGL190318010C
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен73
Број1
Страна од17
Страна до29

Omissions in the disinfection of a craft-slaughterhouse

Janković Ljiljana, Teodorović Radislava, Vučinić Marijana, Pintarič Štefan, Đorđević Milutin, Savić MIla, Karabasil Neđeljko, Radisavljević Katarina, Omissions in the disinfection of a craft-slaughterhouse, BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Vol. 34, No. 1, pp. 107 - 117, Feb, 2018

АуториЉиљана Јанковић, Радислава Теодоровић, Маријана Вучинић, Štefan Pintarič, Милутин Ђорђевић, Мила Савић, Неђељко Карабасил и Катарина Ненадовић
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1801107J
ЧасописBIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY
Волумен34
Број1
Страна од107
Страна до117

Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots

Čobanović Nikola, Vasilev Dragan, Dimitrijević Mirjana, Teodorović Vlado, Janković Ljiljana, Karabasil Neđeljko, Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots, BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Vol. 33, No. 4, pp. 397 - 407, Dec, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
ЧасописBIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY
Волумен33
Број4
Страна од397
Страна до407

Biofilm as risk factor for Salmonella contamination in various stages of poultry production.

D. Milanov, D. Ljubojević, I. Čabarkapa, N. Karabasil, M. Velhner, Biofilm as risk factor for Salmonella contamination in various stages of poultry production., European Poultry Science, Vol. 81, pp. 1 - 14, Jul, 2017

АуториDubravka Milanov, Dragana Ljubojević, Ivana Čabarkapa, Неђељко Карабасил и Maja Velhner
Година2017
DOI10.1399/eps.2017.190
ЧасописEuropean Poultry Science
Волумен81
Страна од1
Страна до14

In-house validation of real-time PCR methods for detecting the INV A and TTR genes of Salmonella spp. In food.

M. Dmitrić, D. Vidanović, K. Matović, M. Šekler, L. Šarić, M. Arsić, N. Karabasil, In-house validation of real-time PCR methods for detecting the INV A and TTR genes of Salmonella spp. In food., Journal of Food Processing and Preservation, pp. 1 - 9, Sep, 2017

АуториMarko Dmitrić, Dejan Vidanović, Kazimir Matović, MIlanko Šekler, Ljubiša Šarić, MIloš Arsić и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.1111/jfpp.13455
Часопис Journal of Food Processing and Preservation
Страна од1
Страна до9

The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs

Н. Чобановић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Паруновић, Н. Бетић, Н. Карабасил, The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs, IOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE, Vol. 85, pp. 1 - 8, Sep, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
ЧасописIOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE
Волумен85
Страна од1
Страна до8

Trichinella infections in red foxes (Vulpes vulpes) and golden jackals (Canis aureus) in six districts of Serbia

M. Dmitrić, D. Vidanović, N. Vasković, K. Matović, M. Šekler, Z. Debeljak, N. Karabasil, Trichinella infections in red foxes (Vulpes vulpes) and golden jackals (Canis aureus) in six districts of Serbia, Journal of Zoo and Wildlife Medicine, Vol. 48, No. 3, pp. 703 - 707, Sep, 2017

АуториMarko Dmitrić, Dejan Vidanović, Nikola Vasković, Kazimir Matović, Milanko Šekler, Zoran Debeljak и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.1638/2016-0169.1
ЧасописJournal of Zoo and Wildlife Medicine
Волумен48
Број3
Страна од703
Страна до707

Prevalence of Salmonella enterica in slaughtered pigs in Serbia: Serotyping, PFGE-genotyping and antimicrobial resistance

J. Kureljušić, M. Dmitrić, D. Vidanović, V. Teodorović, B. Kureljušić, M. Velhner, N. Karabasil, Prevalence of Salmonella enterica in slaughtered pigs in Serbia: Serotyping, PFGE-genotyping and antimicrobial resistance, Journal of infection in developing countries (Online), Vol. 11, No. 8, pp. 640 - 645, 2017

АуториJasna Kureljušić, Marko Dmitrić, Dejan Vidanović, Владо Теодоровић, Branislav Kureljušić, Maja Velhner и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.3855/jidc.9311
Часопис Journal of infection in developing countries (Online)
Волумен11
Број8
Страна од640
Страна до645

Effect of age of young simmental bulls on dressing percentage

М. Петровић, Р. Ђоковић, М. Цинцовић, З. Илић, М. Петровић, N. Čobanović, Н. Карабасил, Effect of age of young simmental bulls on dressing percentage, Acta Agriculturae Serbica, Vol. 43, pp. 11 - 21, Jun, 2017

АуториМилош Петровић, Радојица Ђоковић, Марко Цинцовић, Зоран Илић, Милун Петровић, Никола Чобановић и Неђељко Карабасил
Година2017
ЧасописActa Agriculturae Serbica
Волумен43
Страна од11
Страна до21

Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs

N. Čobanović, N. Karabasil, A. Cojkić, D. Vasilev, S. Stajkovic, Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, Vol. 49, No. 1, pp. 236 - 240, May, 2016

АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Aleksandar Cojkić, Драган Василев и Silvana Stajkovic
Година2016
ЧасописScientific Papers: Animal Science and Biotechnologies
Волумен49
Број1
Страна од236
Страна до240

UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets

M. Dimitrijević, S. Stefanović, N. Karabasil, D. Vasilev, N. Čobanović, N. Ilić, V. Đorđević, UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets, Meat technology, Vol. 57, No. 1, pp. 47 - 56, Sep, 2016

АуториМирјана Димитријевић, Srđan Stefanović, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић, Невена Грковић и Vesna Đorđević
Година2016
ЧасописMeat technology
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56

Breast meat quality of broilers fed with californian earthworm meal and fresh earthworms (Lumbricus rubellus)

LJ. Janković, N. Karabasil, B. Radenković, M. Vučinić, R. Teodorović, M. Savić, Breast meat quality of broilers fed with californian earthworm meal and fresh earthworms (Lumbricus rubellus), Veterinarski glasnik, Vol. 70, No. 5-6, pp. 233 - 248, 2016

АуториЉиљана Јанковић, Неђељко Карабасил, Брана Раденковић-Дамњановић, Маријана Вучинић, Радислава Теодоровић и Мила Савић
Година2016
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен70
Број5-6
Страна од233
Страна до248

Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging

M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Bošković, V. Teodorović, D. Vasilev, V. Đorđević, N. Kilibarda, N. Čobanović, Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 57 - 60, Sep, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Marija Bošković, Владо Теодоровић, Драган Василев, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од57
Страна до60

Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane

M. Dimitrijević, M. Boskovic, М. Балтић, Н. Карабасил, В. Теодоровић, Д. Василев, В. Катић, Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 1-2, pp. 139 - 154, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
Година2015
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154

Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.

N. Karabasil, T. Boskovic, М. Димитријевић, Д. Василев, В. Теодоровић, Н. Илић, В. Ђорђевић, Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments., Procedia Food Science, Vol. 5, No. iii–v, pp. 140 - 143, 2015

АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Грковић и Весна Ђорђевић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143

Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen

D. Vasilev, B. Aleksić, A. Tarbuk, M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Čobanović, N. Vasiljević, Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 300 - 303, Sep, 2015

АуториДраган Василев, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од300
Страна до303

Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi

N. Pavlicevic, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, V. Djordjevic, R. Markovic, Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi, Meat technology, Vol. 55, No. 1, pp. 01 - 08, 2014

АуториNatasa Pavlicevic, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Djordjevic и Radmila Markovic
Година2014
ЧасописMeat technology
Волумен55
Број1
Страна од01
Страна до08

Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi

N. Pavličević, М. Балтић, M. Dimitrijević, N. Karabasil, V. Đorđević, R. Marković, S. Grbić, Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi, Meat technology, Vol. 55, No. 1, pp. 1 - 7, 2014

АуториNataša Pavličević, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Đorđević, Радмила Марковић и Slaven Grbić
Година2014
ЧасописMeat technology
Волумен55
Број1
Страна од1
Страна до7

Ispitivanje mesnatosti trupova svinja u Srbiji

M. Dokmanović, M. Tešić, V. Teodorović, N. Karabasil, R. Marković, M. Todorović, J. Đurić, Ispitivanje mesnatosti trupova svinja u Srbiji, Veterinarski glasnik, Vol. 67, No. 3-4, pp. 227 - 236, 2013

АуториMarija Dokmanović, Милан Тешић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Радмила Марковић, Milica Todorović и Jelena Đurić
Година2013
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен67
Број3-4
Страна од227
Страна до236

Ocena uslova dobrobiti svinja tokom omamljivanja u odnosu na dan u nedelji

N. Karabasil, М. Докмановић, В. Теодоровић, Ј. Којичић-стевановић, Н. Гламочлија, М. Балтић, Ocena uslova dobrobiti svinja tokom omamljivanja u odnosu na dan u nedelji, Meat technology, Vol. 54, No. 2, pp. 89 - 96, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Марија Докмановић, Владо Теодоровић, Јасмина Којичић-стевановић, Наташа Гламочлија и Милан Балтић
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број2
Страна од89
Страна до96

Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa

J. Ivanovic, М. Балтић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, N. Antic, J. Janjic, J. Djordjevic, Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa, Meat technology, Vol. 54, No. 2, pp. 110 - 116, 2013

АуториJelena Ivanovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Nenad Antic, Jelena Janjic и Jasna Djordjevic
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број2
Страна од110
Страна до116

Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke

N. Pavlicevic, V. Djordjevic, M. Dimitrijević, N. Karabasil, М.Baltić, M.Bošković, J. Petrović, Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke, Meat technology, Vol. 54, No. 1, pp. 57 - 69, 2013

АуториNatasa Pavlicevic, Vesna Djordjevic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Милан Балтић, Marija Bošković и Jelena Petrović
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број1
Страна од57
Страна до69

Ispitivanje uslova transporta svinja do klanice

N. Karabasil, М. Василјевић, М. Димитријевић, М. Вучинић, В. Ђорђевић, Ј. Ивановић, Ј. Курељушић, Ispitivanje uslova transporta svinja do klanice, Meat technology, Vol. 54, No. 1, pp. 1 - 8, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Милан Василјевић, Мирјана Димитријевић, Маријана Вучинић, Весна Ђорђевић, Јелена Ивановић и Јасна Курељушић
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број1
Страна од1
Страна до8

Biohemijske karakteristike roda Aeromonas izolovanih iz kalifornijske pastrmke (Oncorhynchus mykiss)

V. Đorđević, M. Baltić, N. Karabasil, M. Ćirković, V. Janković, R. Mitrović, J. Đurić, Biohemijske karakteristike roda Aeromonas izolovanih iz kalifornijske pastrmke (Oncorhynchus mykiss), Meat technology, Vol. 53, No. 1, pp. 20 - 25, 2012

АуториVesna Đorđević, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Miroslav Ćirković, Vesna Janković, Radmila Mitrović и Jelena Đurić
Година2012
ЧасописMeat technology
Волумен53
Број1
Страна од20
Страна до25

Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade

N. Karabasil, Н. Pavliћевић, М. Балтић, М. Димитријевић, Н. Галић, Ј. Лончина, Ј. Ивановић, Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade, Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 5-6, pp. 377 - 386, 2012

АуториНеђељко Карабасил, Наташа Pavliћевић, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Наташа Галић, Јасна Лончина и Јелена Ивановић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен66
Број5-6
Страна од377
Страна до386

Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja.

N. Karabasil, М. Балтић, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Павлићевић, Ј. Лончина, Ј. Недељковић Траиловић, Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja., Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 3-4, pp. 233 - 242, 2012

АуториНеђељко Карабасил, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Наташа Павлићевић, Јасна Лончина и Јелена Недељковић Траиловић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен66
Број3-4
Страна од233
Страна до242

Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa

M. Baltić, V. Teodorović, D. Nedić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, J. Đurić, Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. XII, No. 1, pp. 5 - 10, 2012

АуториМилан Балтић, Владо Теодоровић, Drago Nedić, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Jelena Đurić
Година2012
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
ВолуменXII
Број1
Страна од5
Страна до10

Ispitivanje uticaja postupaka dezinfekcije na higijenu u zanatskoj klanici

Janković Ljiljana, Radenković Brana, Karabasil Neđeljko, Mirilović Milorad, Marić Slobodan, Ispitivanje uticaja postupaka dezinfekcije na higijenu u zanatskoj klanici, Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 3-4, pp. 219 - 231, 2012

АуториЉиљана Јанковић, Брана Раденковић-Дамњановић, Неђељко Карабасил, Милорад Мириловић и Слободан Марић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен66
Број3-4
Страна од219
Страна до231

Hrana i večna briga za zdravlje

M. Baltić, D. Nedić, J. Đurić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, Hrana i večna briga za zdravlje, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. X, No. 1, pp. 5 - 9, 2010

АуториМилан Балтић, Drago Nedić, Jelena Đurić, Мирјана Димитријевић и Неђељко Карабасил
Година2010
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
ВолуменX
Број1
Страна од5
Страна до9

Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda

N. Kilibarda, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, F. Kiskarolj, Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda, Veterinarski glasnik, Vol. 59, No. 2-3, pp. 291 - 302, 2009

АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
Година2009
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302

Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe

М. Балтић, N. Kilibarda, В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, M. Dokmanovic, Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe, Veterinarski glasnik, Vol. 63, No. 3-4, pp. 201 - 215, 2009

АуториМилан Балтић, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Marija Dokmanovic
Година2009
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен63
Број3-4
Страна од201
Страна до215

Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja. 2008. Veterinarski glasnik

N. Karabasil, М. Димитријевић, Н. Килибарда, В. Теодоровић, М. Балтић, Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja. 2008. Veterinarski glasnik, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 259 - 275, 2008

АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Наташа Килибарда, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од259
Страна до275

Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane

M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Kilibarda, В. Теодоровић, М. Балтић, Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 301 - 317, 2008

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317

Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane

М. Димитријевић, Н. Карабасил, N. Kilibarda, V. Teodorović, М. Балтић, Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 301 - 317, 2008

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317

Остали радови

Vršačka šunka

M. Baltić, N. Karabasil, R. Marković, M. Dokmanović, B. Andrić, Z. Rajković, M. Andrić, Vršačka šunka, Registar oznaka geografskog porekla, Zavod za intelektualnu svojinu, br.990 2014/3797-G-2013/0005/8 od 03.09.2014., 2014

АуториМилан Балтић, Неђељко Карабасил, Радмила Марковић, Marija Dokmanović, Brankica Andrić, Zoran Rajković и Marko Andrić
Година2014
ИздавачZavod za intelektualnu svojinu, br.990 2014/3797-G-2013/0005/8 od 03.09.2014.