Navigacija

prof. dr Radoslava Savić-Radovanović

vanredni profesor
Katedra za higijenu i tehnologiju namirnica animalnog porekla
062/803 84 16

Predmeti

14I4O08 Osnove higijene namirnica animalnog porekla
14I5IO04 Higijena i tehnologija namirnica animalnog porekla 1
14I5O03 Higijena i tehnologija mleka
14I6O05 Kontrola namirnica animalnog porekla
14S1I15 Bezbednost namirnica animalnog porekla
14S1I16 Metode ispitivanja namirnica animalnog porekla

Bibliografija

Knjige i bibliografije

Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum

N. Karabasil, R. Savić-Radovanović, S. Stajković, N. Čobanović, B. Suvajdžić, Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020

Autori Neđeljko Karabasil, Radoslava Savić-Radovanović, Silvana Stajković, Nikola Čobanović i Branko Suvajdžić
Godina 2020
Izdavač Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila
ISBN 978-86-80446-33-2
broj strana 169
Tip knjige pomoćni udžbenik
Broj strana 169

Radovi u časopisima sa SCI liste

Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk

M. Sinđić, M. Glišić, J. Đorđević, N. Zdravković, R. Savić-Radovanović, M. Baltić, M. Bošković Cabrol, Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk, ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 33, No. 2, pp. 108 - 115, Jun, 2021

Autori Milijana Sinđić, Milica Glišić, Jasna Lončina, Nemanja Zdravković, Radoslava Savić-Radovanović, Milan Baltić i Marija Bošković Kabrol
Godina 2021
DOI https://doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.1976
Časopis ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Volumen 33
Broj 2
Strana od 108
Strana do 115

Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia

S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017

Autori Snežana Bulajić, Svetlana Colovic, Dušan Mišić, Jasna Lončina, Radoslava Savić-Radovanović, Jelena Asanin i Tijana Ledina
Godina 2017
DOI DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
Časopis JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Volumen 52
Broj 12
Strana od 864
Strana do 870

Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures.

N. Karabasil, V. Teodorović, M. Dimitrijević, N. Pavlićević, J. Kureljušić, S. Đurić, I. Sočo, R. Savić-Radovanović, Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures., ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013

Autori Neđeljko Karabasil, Vlado Teodorović, Mirjana Dimitrijević, Nataša Pavlićević, Jasna Kureljušić, Spomenka Đurić, Ivan Sočo i Radoslava Savić-Radovanović
Godina 2013
Časopis ACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Volumen 63
Broj 5-6
Strana od 655
Strana do 663